Головна Новини Світ Німеччина Підрив Каховської ГЕС: показали, яку територію може затопити (КАРТА)
commentss НОВИНИ Всі новини

Підрив Каховської ГЕС: показали, яку територію може затопити (КАРТА)

Через підрив греблі може затопити значну частину Херсонської області

23 жовтня 2022, 19:34 comments1988
Поділіться публікацією:

Більше 80 сіл можуть піти під воду та опиняться під загрозою, якщо російські окупанти таки вирішать підірвати заміновану греблю Каховської ГЕС. Про можливу катастрофу пише  Bild, публікуючи карту.

Підрив Каховської ГЕС: показали, яку територію може затопити (КАРТА)

Каховська ГЕС (фото з відкритих джерел)

 За інформацією німецьких журналістів, які й опублікували цю карту, через підрив греблі можуть постраждати сотні тисяч людей, адже під воду може піти значна частина Херсонської області.

"Мінування дамби як зброя війни — це жахлива загроза масових вбивств. Те, що Росія робить там, на Дніпрі, — це метод, який "Ісламська держава" вже використала на Євфраті", — цитує видання Bild заяву лідера німецької партії "зелених" Оміда Нуріпура.

Підрив Каховської ГЕС: показали, яку територію може затопити (КАРТА) - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Херсон хочуть зробити "другим Сталінградом". Тимчасово окупований Херсон залишила значна частина населення. Російські окупанти, що залишилися в місті, перевдягаються у цивільний одяг та заселяються у залишені приміщення. Ворог готує Херсон до вуличних боїв, повідомляє Генштаб ЗСУ. Інститут вивчення війни (ISW) підтверджує дані українського керівництва та розвідки, що російські окупанти, ймовірно, спробують підірвати дамбу Каховської гідроелектростанції (ГЕС), щоб прикрити свій відхід і не дозволити українським військам переслідувати російські сили вглиб Херсонської області. На думку військового експерта, полковника запасу Сергія Грабського, противник розуміє, що утриматись у Херсоні не може. Але намагається це зробити. Він наголошує, що, згідно з логікою проведення військових операцій, підрив дамби Каховської ГЕС не має для росіян жодного сенсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини