Головна Новини Світ Німеччина Після удару по Охматдиту партнери пожвавилися: хто ініціює додаткову допомогу Києву
commentss НОВИНИ Всі новини

Після удару по Охматдиту партнери пожвавилися: хто ініціює додаткову допомогу Києву

За інформацією Spiegel, Пісторіус закликав Мінфін виділити ще 4 млрд євро на зброю для України

9 липня 2024, 13:20 comments2846
Поділіться публікацією:

Глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус звернувся до міністра фінансів Крістіана Лінднера з проханням виділити додаткові 4 мільярди євро для військової підтримки України цього року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецьке видання "Spiegel".

Після удару по Охматдиту партнери пожвавилися: хто ініціює додаткову допомогу Києву

Військова допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

За інформацією ЗМІ, близько 7 мільярдів євро, виділених у поточному федеральному бюджеті на підтримку Києва, вже значною мірою використано або за ними є зобов'язання щодо контрактів.

Для нових поставок у другій половині 2024 року залишилося лише трохи менше ніж 200 тисяч євро. Тому Пісторіус звернувся до міністра фінансів Крістіана Лінднера з проханням виділити додаткові кошти.

Пісторіус неофіційно поінформував Лінднера про те, що на другу половину 2024 року бюджет допомоги Україні на озброєння має збільшитись ще на 4 мільярди євро.

За інформацією видання, Пісторіус хоче використати свіжі гроші, щоб цього року надати Україні більше боєприпасів, терміново необхідних запчастин та, можливо, більше танків Leopard 1A.

Міністр фінансів Лінднер тим часом закликав федеральний уряд бути економним. Надмірні витрати, такі як додаткові 4 мільярди для України, мабуть, будуть для нього неприємними. Проте Міністерство оборони вважає, що постачання боєприпасів та запчастин необхідні для того, щоб Україна могла продовжувати захищатися від Росії.

Під час візиту до військ на Алясці Пісторіус не захотів вдаватися до подробиць внутрішніх переговорів з Лінднером, а лише побічно підтвердив розмови з ним про нові гроші.

"Ми зараз працюємо над мобілізацією додаткових коштів, щоб ми могли продовжити нашу діяльність цього року", – сказав міністр.

Без свіжих грошей постачання з Німеччини, які були розпочаті досі, ймовірно, припиняться найпізніше наприкінці осені, пише видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Німеччині заявили про цинізм німецької влади щодо України: що пропонують змінити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини