Головна Новини Світ Німеччина "Політичний рекорд": в Німеччині на пенсію депутат пішла на пенсію в 101 рік
commentss НОВИНИ Всі новини

"Політичний рекорд": в Німеччині на пенсію депутат пішла на пенсію в 101 рік

Лилель Хайзе була вчителькою і пішла в політику заради відкриття міського басейну для плавання

18 червня 2020, 19:35 comments1379
Поділіться публікацією:

Член міської ради у місті Кирххаймболандене, Німеччина Лилель Хайзе оголосила про свій відхід на пенсію у віці 101 року. Вона стала найстарішою політиком в ФРН при тому, що її політична діяльність тривала всього один рік. Про це передає видання Deutche Welle.

"Політичний рекорд": в Німеччині на пенсію депутат пішла на пенсію в 101 рік

Так, Хайзе довгі роки займалася викладанням у школі, проте в минулому році, у віці 100 років вирішила подати свою кандидатуру на місцевих виборах, оскільки активно займалася проектом відкриття плавального басейну.

"Для мене плавання — справжній еліксир молодості", — пояснює колишній політик.

Справа в тому, що басейн був багато років закритий і перебував у напівзруйнованому стані, але Лилель Хайзе твердо вирішила лобіювати процес його відновлення для городян і набрала необхідні 900 голосів виборців.

Як повідомляє видання, в якості члена міської ради вона зуміла досягти головної задачі і склала повноваження з причини поганого слуху, зору і неможливість довго висиджувати довгі засідання політиків. Колеги проводжали Хайзе на заслужену пенсію з великим теплом, а бургомістр Кирххаймболандене закликав наслідувати приклад почесною старенької.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Франції в одному з міст мером стала жінка-трансгендер, що стало прецедентом для країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини