Головна Новини Світ Німеччина Посол розповів, чи підтримує нова коаліція ФРН членство України в ЄС та НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол розповів, чи підтримує нова коаліція ФРН членство України в ЄС та НАТО

Посол України у ФРН Андрій Мельник розповів, чому у Німеччині бояться членства України в НАТО

5 січня 2022, 07:50
Поділіться публікацією:

Офіційний Берлін схильний підтримати членство України в ЄС, ніж у НАТО. Як передає портал "Коментарі", таку думку у розмові із журналістом "Європейської правди" висловив посол України у Німеччині Андрій Мельник.

Посол розповів, чи підтримує нова коаліція ФРН членство України в ЄС та НАТО

Андрій Мельник. Фото: З відкритих джерел

Посол наголосив, що дипломатичний корпус працює над тим, щоб курс на членство в ЄС і НАТО не розглядався в Німеччині окремо, а розглядався в комплексі. Але все ж таки шанси на те, що Німеччина підтримає вступ України до ЄС, ніж вступ до НАТО здаються набагато більшими. При цьому Андрій Мельник уточнив, що це його особисте почуття.

Дипломат зазначив, влада Німеччини не заперечує членства України, як у ЄС, так і в НАТО. Це вже дуже важливо на шляху до зближення. Українські дипломати намагаються підвести до того, щоб нова влада Німеччини погодилася надати для України покроковий план реформ, які вона має виконати для того, щоб наблизитися до членства в ЄС.

Андрій Мельник висловив думку, що є всі підстави говорити, що Києву вдасться переконати нову коаліцію у ФРН у тому, що надання Україні перспективи членства в ЄС ніяк не вплине на економічну ситуацію в Німеччині, але це дасть можливість Німеччині безпосередньо впливати на процес реформ в Україні.

Щодо перспектив членства України в НАТО, то тут не все так райдужно. Шантаж Росії робить свою справу та страх Німеччини в тому, що Путін може розв'язати велику війну, зрештою, може перемогти. На думку дипломата, тут багато залежатиме від позиції самої України, яка не повинна погоджуватися на пропозицію – "давайте сьогодні в ЄС, а НАТО якось потім".

Читайте також на порталі "Коментарі" – в уряді розповіли, що чекає Україна від саміту НАТО у Мадриді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини