Головна Новини Світ Німеччина Путін не залишив вибору: Шольц розповів про важливе рішення для допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін не залишив вибору: Шольц розповів про важливе рішення для допомоги Україні

Олаф Шольц заявив, що зробив правильно, дозволивши Україні використати німецьку зброю для ударів по РФ

7 червня 2024, 07:17 comments2667
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився про недавній дозвіл для Києва завдавати ударів озброєнням, наданим Берліном, по території країни-агресора Росії. Так, глава уряду ФРН наголосив на законному праві України на самозахист від ворожих атак. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецький таблоїд "Bild".

Путін не залишив вибору: Шольц розповів про важливе рішення для допомоги Україні

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Під час виступу у Бундестазі Олаф Шольц пояснив свій дозвіл українській стороні використати німецьку зброю на території РФ під час війни.

"Згідно з міжнародним правом, Україна має право захищатися від нападів на свою територію, на свої міста та на своїх громадян", — йдеться у його заяві для членів уряду.

Олаф Шольц додав, що йдеться, зокрема, і про російські обстріли Харкова та області, і про постійні удари по прикордонних районах в Україні.

"Це також стосується атак, подібних до тих, що були в районі Харкова, які Росія здійснює з позицій у прикордонній зоні Росії", — сказав німецький канцлер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває дипломатична битва за можливість України використовувати західне озброєння по військових цілях на території РФ, а також за появу на нашій території (у тому чи іншому вигляді) військ НАТО. З відповідними закликами до партнерів вкотре звернувся президент Володимир Зеленський. Тиснуть на Адміністрацію Байдена і відомі американські військові, а також статті у ряді медіа. Дозволити Україні знищувати агресора на його території закликає президент Франції Еммануель Макрон, генсек НАТО Єнс Столтенберг. У свою чергу російський диктатор Володимир Путін, бачачи розбіжності з цього приводу серед членів Альянсу, лякає Захід глобальною війною. Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Чи партнери перестануть обмежувати Україну, чим фактично підігрують РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини