Головна Новини Світ Німеччина Росія атакує Німеччину кібератаками та шпигує безпілотниками
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія атакує Німеччину кібератаками та шпигує безпілотниками

Німецький політик Крістоф Хоффман стверджує, що останнім часом частіше з'являються дрони, які стежать за будівлею міністерства. Окрім того, стали частішими кібератаки проросійських угрупувань.

7 квітня 2023, 13:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Федеральне міністерство розвитку Німеччини створило платформу для відбудови України. Саме на цей ресурс були зосередженні хакерські атаки проросійських угрупувань. Окрім того, поблизу міністерства виявили дрон. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецький ресурс Merkur.

Росія атакує Німеччину кібератаками та шпигує безпілотниками

Німецький політик Крістоф Хоффман. Фото з відкритих джерел

Нещодавно у Німеччині запустили платформу "Україна", яка має стати місцем координації для організацій, компаній та різних ініціатив, які допоможуть відбудувати Україну після російської агресії. Всього через кілька годин після запуску на сайт здійснили кібератаки. Німецький політик Крістоф Хоффман вважає такі напали "нелюдськими".

"Цей тип гібридної війни абсолютно неприйнятний, оскільки він шкодить установам, які беруть на себе відповідальність за людей, які потребують допомоги", — каже Крістоф Хоффман.

Хоффман вказав на ще одну загрозу, яка ймовірно спричинена росіянами. Поблизу Міністерство розвитку Німеччини літав невідомий безпілотник. Проте, у міністерстві заявили, що не помітили систематичного використання дрона поблизу установи.

"Ганьба, що наші служби не можуть зафіксувати цей дрон. Чи повинен я сам приносити сітки безпеки? Коли Федеральне відомство з охорони конституції прокинеться?", — критикує німецьке міністерство Крістоф Хоффман.

Німецькі видання раніше оголосили, що інші міністерства країни та сайти поліції також були уражені атаками хакерів з проросійських угрупувань. Окрім того, кібератаки почастішали і в інших країнах,  зокрема проросійське угрупування здійснило атаку на Францію та залишило повідомлення.

Також "Коментарі" писали, що хакери "допомогли" росіянину замість дронів купити секс-іграшки для армії РФ на 25 тис.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини