Головна Новини Світ Німеччина Росія перейшла межу: Німеччина озвучила своє рішення щодо «Північного потоку-2»
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія перейшла межу: Німеччина озвучила своє рішення щодо «Північного потоку-2»

За словами канцлера Німеччини, після того, як Росія визнала незалежність "ЛНР" та "ДНР", необхідно наново оцінити ситуацію. Сертифікація «Північного потоку-2» у цих умовах не продовжуватиметься

22 лютого 2022, 13:35
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", уряд ФРН ухвалив рішення призупинити сертифікацію "Північного потоку-2". Таке рішення озвучив канцлер ФРН Олаф Шольц, пише Reuters.

Росія перейшла межу: Німеччина озвучила своє рішення щодо «Північного потоку-2»

Північний потік-2. Фото з відкритих джерел

Канцлер ФРН заявив, що він не бачить можливості провести сертифікацію газопроводу і запустити його, у зв'язку з тим, що сталося вчора в Росії, коли президент РФ Путін підписав указ про визнання так званих "ДНР" та "ЛНР".

Шольц заявив, що сертифікацію "Північного потоку-2" буде зупинено, Мінекономіки ФРН надано відповідні вказівки. У нових реаліях, які створила сама Росія, говорити про підготовку "Північного потоку-2" до запуску немає жодного сенсу.

Крім того, що "Північний потік-2" поставлений на паузу та заморожений Шольц заявив про новий пакет санкцій, який Німеччина разом із Євросоюзом накладе на Росію за визнання квазіреспублік "ЛДНР". Які саме це будуть санкції і проти яких секторів економіки їх буде направлено канцлер ФРН пообіцяв розповісти пізніше.

Цікаво, що у самому "Газпромі" відмовилися якось коментувати заяву глави уряду ФРН.

Зазначимо, про те, що будівництво "Північного потоку-2" вийшло на фінішну пряму "Газпром" заявив ще у вересні 2021 року. З того моменту розпочався процес сертифікації газопроводу. Усі регулюючі органи Німеччини мають дати добро на запуск трубопроводу. Тепер же цей процес припинено.

Читайте також на порталі "Коментарі" — визнання Росією "ДНР" та "ЛНР" переросте у гарячу фазу війни: експерти озвучили невтішний прогноз для України – ЗСУ треба готуватися вже зараз, бо вторгнення може початися будь-коли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини