Головна Новини Світ Німеччина Росія зміцнює свої позиції: ЗМІ пише, що Німеччина захлиснеться новою хвилею біженців з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія зміцнює свої позиції: ЗМІ пише, що Німеччина захлиснеться новою хвилею біженців з України

Росія зміцнює свої позиції в Україні. Експерти з міграції попередили Німеччину про нову хвилю біженців

31 березня 2024, 21:05 comments1648
Поділіться публікацією:

Німеччина побоюється, що потік українських  біженців  буде  більшим, коли  РФ  матиме успіх на лінії  фронту. Російська  армія є  краще оснащеною і  має більшу  чисельність, а підтримка України зі сторони  Заходу  все менша.

Росія зміцнює свої позиції: ЗМІ пише, що Німеччина захлиснеться новою хвилею біженців з України

Українські біженці в Німеччині (фото з відкритих джерел)

"Якщо Путін доб'ється свого, і Україна програє війну, це може перетворити ще десять мільйонів людей на біженців", -  повідомив  DW експерт з міграції, керівник берлінського аналітичного центру European Stability Initiative Джеральд Кнаус.

Як він продовжив, це буде найбільша хвиля мігрантів з часів Другої світової війни.

"Якщо великі міста, такі як Харків та інші, будуть зруйновані, якщо кількість жертв зростатиме, а надія падатиме, то ми можемо зіткнутися з найбільшим у світі рухом біженців з 1940-х років", — попередив  експерт.

При цьому, Хельге Лінд,  яка представляє правлячу  Соціал-демократичної партії (СДПН), не стверджує, що кількість  буде непомірною.

"Однак подальше збільшення чисельності, звісно, можливе, якщо війна продовжить розростатися. Але немає жодних підстав говорити про те, що величезна хвиля біженців неминуча", -  сказала політик.

За інформацією  міграційної служби Mediendienst Integration, з 4,3 мільйона військових біженців близько 1,15 мільйона  зараз перебуває на території  Німеччини, і їх  число постійно зростає.

Представники консервативного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) вже висловлюють  стурбованість шодо цього.

"Як європейці, ми несемо особливу відповідальність за військових біженців із наших найближчих сусідів", — сказав політик  з внутрішніх справ ХДС Торстен Фрай. "Але, звісно, в якийсь момент наші можливості досягнуть межі".

В  Німеччині недавно  повідомили про найбільшу кількість  українських біженців . Експерт назвав наступні цифри, які показують наявність біженців  по відношенню до чисельності населення. Вони різні в європейських країнах. В Болгарії кількість біженців становить 3,4%, у Польщі — 2,6%, у Чехії — 2,6%, а в Німеччині — лише 1,4%.

Представник ХДС  Фрай  стверджує,  що "Німеччина повинна впоратися з основним тягарем припливу біженців".  

"Один тільки Баден-Вюртемберг прийняв більше військових біженців з України, ніж уся Франція", — підсумував він.

Зокрема, в  Баден-Вюртемберзі проживає 11 мільйонів осіб, тоді як у Франції — близько 68 мільйонів.

 "Місцева влада вже каже, що ми перебуваємо на межі своїх можливостей. Це означає, що якщо кількість людей з України знову значно збільшиться, то в Німеччині одразу ж почнуться нові міграційні дебати", — повідомила представниця СДПН Лінд.

Разом з тим, тамтешні політики та експерти єдині в одному — найкращий вихід —  надати Україні масовану військову підтримку, щоб її громадяни не тікали від війни.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ірландія скорочує підтримку для українських біженців

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

31 березня 2024, 21:19

То ж, замість спалювати мільярди у топці юдейсько-путинської кризи, витрачайте кошти на облаштування існуючих і майбутніх біженців. Вам радили поглинути Україну однією або кількома розумово-розвинутими країнами. Найкращім варіантом була б Японія. тепер пізно. Тепер думайте як Молдову врятувати - прийнявши її у склад, наприклад Румунії чи Угорщини.


Новини