Головна Новини Світ Німеччина Ще одна країна затягує затвердження бюджету на 2024 рік: під питанням допомога Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна затягує затвердження бюджету на 2024 рік: під питанням допомога Україні

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявляв, що країна має намір 2024 року подвоїти військову допомогу Україні

23 листопада 2023, 22:20
Поділіться публікацією:

Представники коаліції німецького канцлера  Олафа Шольца відклали на невизначений термін перемовини  стосовно бюджету на 2024 рік. Під питанням обговорення допомоги  для УкраїниПро це  інформує  Reuters.

Ще одна країна затягує затвердження бюджету на 2024 рік: під питанням допомога Україні

Військова допомога від Німеччини (фото з відкритих джерел)

"Затримка переговорів, які були заплановані в парламенті на четвер, підкреслила проблему, що стоїть перед урядом після того, як Конституційний суд заблокував переведення невикористаних пандемічних коштів на зелені інвестиції та підтримку промисловості", — пишуть журналісти видання.

Це викликає сигнал про те, що  ріст і без того хиткої економічної галузі   країни може сповільнитись в наступному  році, зокрема  проєкти та субсидія, що мали бути спрямовані для  підтримки конкурентоспроможності  німецької промисловості, тепер опиняються під загрозою.

Беручи участь в прес-конференції, німецький канцлер Олаф Шольц сказав, що запропонований  проект бюджету   зараз  терміново обговорюватиме  парламент,  проте у всіх  вистачить  часу  для ретельної перевірки.

Затримки  посилюють  невизначеність  про витрати у всіх сферах  економіки Німеччини і означають, що  майбутній бюджет на  новий  рік можливо  не ухвалять до кінця 2023 року.

Урядовці  уже заморозили  більшість  з нових зобов'язань за видатками і заблокували витрати з Фонду економічної стабілізації в  сумі  200 мільярдів євро на цей рік.

Чи не кожна стаття  майбутніх витрат, які ще не були офіційно схвалені, перебувають під питанням. Серед невизначених  - допомога  для України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Німеччина оголосила про військову допомогу для УкраїниЯк сказано в інформації уряду Німеччини, армії України будуть передані двадцять бойових машин піхоти Marder з боєкомплектом, 2380 артилерійських снарядів калібру 155 мм, машина для розмінування Wisent 1, 2428 засобів зв'язку з криптошифруванням, а також броньовані машини швидкої допомоги, вантажівки та звичайні машини швидкої допомоги. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини