Головна Новини Світ Німеччина Що буде з підтримкою України: Шольц зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з підтримкою України: Шольц зробив заяву

Олаф Шольц заявив, що надії Кремля на те, що Захід втомиться від підтримки України, не здійсняться.

19 жовтня 2023, 13:10 comments3778
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав європейських партнерів дотримуватись лінії підтримки України, щоб допомогти стабілізувати фінанси країни у довгостроковій перспективі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Що буде з підтримкою України: Шольц зробив заяву

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Ми не здамося", — заявив Олаф Шольц законодавцям у Бундестазі за тиждень до саміту Європейського Союзу, на якому лідери блоку із 27 членів обговорять подальшу підтримку України.

Канцлер Німеччини також заявив, що Берлін зосередить військову допомогу на посиленні протиповітряної оборони Києва взимку.

Варто нагадати, що 17 жовтня європарламентарі проголосували за рішення про створення Українського фонду у першому читанні. Депутати віддали свої голоси за виділення 50 млрд. євро на відновлення, реконструкцію та модернізацію України в період 2024-2027 років.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Україна може мати проблеми з поставками Німеччиною зброї, тому що Берлін надаватиме пріоритет експорту зброї до Ізраїлю. Постачання Києву відійдуть на другий план.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі ескалації на Близькому Сході в Пентагоні заявили, що США повинні допомагати як Україні, так і Ізраїлю. А в Конгресі, робота якого поки що на паузі через відсутність спікера Палати представників, нібито готують річний пакет допомоги Україні у сумі від 50 до 100 млрд доларів. Експерти проаналізували ці заяви та повідомлення спеціально для видання "Коментарі".

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді тривала війна з РФ неминуча – як розуміти заяву Арестовича про переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини