Головна Новини Світ Німеччина Шантаж і блеф Росії – як їх обійдуть політичні лідери Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Шантаж і блеф Росії – як їх обійдуть політичні лідери Німеччини

Німецькі політики намагаються знайти шляхи обійти газовий шантаж Росії

20 жовтня 2021, 16:56
Поділіться публікацією:

Росія штучно підвищує ціни на газ у Європі та потрібно знайти спосіб це обійти, передає видання "Голос Америки" слова німецького політика.

Шантаж і блеф Росії –  як їх обійдуть політичні лідери Німеччини

Газопровід - фото з мережі

Анналена Бербок, співголова німецької парії "Зелених", звинувачує Росію у шантажі, який провокує зростання цін на газ та інші енергоносії у Європі. Як один із важелів для шантажу вона намагається використати Німеччину, щоб запустити газопровід "Північний потік-2". Одночасно Росія блефує, як гравець у покер: з одного боку, високі ціни спричинені зростанням попиту постковідної економіки й зменшенням пропозиції енергоносіїв, з іншого боку – Москва говорить про подальше скорочення газових поставок. Бербок акцентує:

"Ми не повинні дозволяти себе шантажувати".

Колеги партії "Зелених" у німецькому Бундестазі – соціал-демократична партія на чолі з Олафом Штольцем. Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) тривалий час підтримувала будівництво "Північного потоку-2" попри те, що це робить Європу більш вразливою до російського впливу. Депутати СДПН, сподівається Бербок, співпрацюватимуть з "Зеленими" та іншими політичними силами, щоб позбутись цієї залежності. Одним зі шляхів є повна відмова від використання вугілля в період з 2030 до 2038 рр.

Законодавство Євросоюзу вимагає, що власники трубопроводів не можуть бути одночасно власниками газу, який цими трубопроводами постачатиметься. Німецький політик наполягає, щоб Росія виконала цю вимогу. "Газпром" володіє "Північним потоком-2" і одночасно – видобуває газ. Щоб обійти цю ситуацію і виручити європейських користувачів, необхідно звільнити газопровід від цієї вимоги, що незаконно. Але Росія може скористатись напруженістю з енергопостачанням, щоб домогтись дозволу на запуск в обхід європейських вимог, застерігає політик. 

Видання "Коментарі" публікувало інформацію про те, за яких умов Путін підвищить транзит газу через Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини