Головна Новини Світ Німеччина Шольц демонструє політику подвійних стандартів, що добре для ФРН, погано для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц демонструє політику подвійних стандартів, що добре для ФРН, погано для України

Шольц не вважає, що розміщення американської зброї в Німеччині спричинить ескалацію з РФ

24 липня 2024, 17:20
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив підтримку розміщенню американських далекобійних ракет на території ФРН. Про це він заявив на традиційній літній прес-конференції в Берліні, повідомляє DW.

Шольц демонструє політику подвійних стандартів, що добре для ФРН, погано для України

Олаф Шольц

Зокрема, Шольц зазначив, що розміщення таких ракет слугуватиме фактором стримування та гарантією безпеки Німеччини. При цьому він відкинув побоювання щодо можливої ескалації відносин з Росією, підкресливши, що контроль над озброєннями був ретельно розроблений.

Окрім того, канцлер підкреслив необхідність мати додаткові сили та засоби стримування, зокрема крилаті ракети та звичайні далекобійні озброєння, щоб гарантувати безпеку країни. Він також зазначив, що Німеччина не робитиме кроків, які можуть призвести до прямого зіткнення з Росією. Таку заяву він зробив у контексті надання дозволу Україні бити німецькою зброєю вглиб територій РФ.

"Всі наші рішення зважуються та ухвалюються так, щоб не дійшло до ескалації, щоб війна між Росією і Україною не перетворилась на війну між Росією і НАТО", — заявив Шольц у контексті того, які типи зброї Німеччина передає Україні.

Він додав, що Берлін не планує змінювати своє рішення щодо відмови у передачі Україні далекобійних ракет та дозволу на удари німецькою зброєю по російській території.

Канцлер пояснив часткове зняття заборони на використання певної території тим, що необхідно було реагувати на наступ російської армії на Харківському напрямку, щоб не дозволити Росії використовувати кордон для атак на українські міста.

"Ми чітко заявили: ми не будемо обстрілювати Росію нашими літаками або ракетами, а також не будемо посилати наших солдатів в Україну", – підкреслив Шольц.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ істерично реагує на розміщення американської далекобійної зброї в Німеччині і навіть погрожує ударами по європейським столицям. Але схоже, коли мова йде про захист власної країни Шольца такі погрози не лякають.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини