Шольц хотів обговорити з Путіним Україну: у МЗС Німеччини розповіли, що відповів диктатор

Глава МЗС Німеччини заявила, що президент РФ не виявляє готовності до переговорів і натомість щодня демонструє, що має намір продовжувати війну

Російський диктатор Володимир Путін фактично відмовився обговорювати посередництво в Україні з канцлером ФРН Олафом Шольцем. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

При цьому глава МЗС Німеччини наголосила, що "Україна готова укласти справедливий світ".

Виступаючи разом із главою МЗС Словаччини Юраєм Бланаром, вона розкритикувала позицію Путіна, який відхиляє ініціативу мирних переговорів.

"Він (Володимир Путін – ред.) відмовляється прийняти мир і щодня посилає черговий сигнал на користь війни та руйнувань. Цими днями він навіть не готовий розмовляти з канцлером Німеччини телефоном", - додала міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" - переважна більшість німців хотіла б, щоб канцлер Олаф Шольц виявив ініціативу та знову поговорив із російським диктатором Володимиром Путіним після майже двох років мовчання. Про це повідомляє "dpa".

Зазначається, що в опитуванні, проведеному інститутом дослідження громадської думки YouGov на замовлення Німецького агентства преси, 59% опитаних висловилися за те, щоб ці два лідери провели телефонну розмову. Лише 26% були проти, а 15% не мали певної думки щодо цього.

Востаннє Олаф Шольц говорив із Володимиром Путіним ще наприкінці 2021 року.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Шольц готується до важливої розмови з Байденом, Стармером та Макроном: як це стосується України.