Головна Новини Світ Німеччина Шольц назвав причину, чому Німеччина підтримує Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц назвав причину, чому Німеччина підтримує Україну

Політика Німеччини щодо надання допомоги Україні у війні базується лише на безпеці своєї країни

28 січня 2023, 16:25
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц випустив відеозвернення, в якому розповів про політичний курс Берліна щодо Росії та війну в Україні, і підкреслив, що він враховує не лише необхідність підтримки України, а й міркування безпеки його країни, пишуть "Коментарі".

Шольц назвав причину, чому Німеччина підтримує Україну

Берлін боїться, що війна наблизиться до його кордонів, - Олаф Шольц

Пріоритетом влади, за словами Шольца, залишається безпека Німеччини. "Наша мета ясна — Росія не повинна мати розширити кордони шляхом застосування сили", — сказав він. Шольц додав, що німці хочуть "миру в Європі і щоб війна не ставала ближчою".

За словами канцлера, зовнішньополітичний курс Німеччини будується на трьох засадах – гуманітарна, фінансова та військово-технічна підтримка України; запобігання ескалації конфлікту, переростання його у війну між Росією та НАТО; тісна координація всіх дій із союзниками та партнерами на чолі зі США.

Шольц заявив, що з початку нападу Російської Федерації на Україну уряд Німеччини ухвалює виважені рішення, які завжди узгоджуються на міжнародному рівні. Він нагадав, що "страшна, жорстока та безглузда війна" в Україні була спровокована Володимиром Путіним.

Тим часом як повідомляє Wall Street Journal з посиланням на свої джерела, Олаф Шольц, якого критикували за нерішучість щодо передачі західних танків Україні, насправді відіграв ключову роль у знятті неофіційного табу на ці постачання на Заході.

За інформацією WSJ, саме Шольц зокрема переконав у необхідності постачання американських танків президента США Джо Байдена, який сумнівався в тому, що це потрібно робити.

Як писали "Коментарі", командування ЗСУ фактично підготувалося до контрнаступу і визначилося з напрямками. Розпочати ж активні бойові дії зможуть, коли буде сформовано нові бригади та укріплено західними танками вже наявні військові підрозділи. План контрнаступу вже є і все прораховано.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини