Головна Новини Світ Німеччина Шольц потрапляє у центр скандалу через серйозне шахрайство
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц потрапляє у центр скандалу через серйозне шахрайство

Після Великодня парламентський слідчий комітет Бундестагу почне розслідування причетності канцлер Олафа Шольца до податкового скандалу.

5 квітня 2023, 14:25 comments2829
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після Великодня Олаф Шольц постане перед парламентським слідчим комітетом Бундестагу. Політичні наслідки можуть бути для нього дуже серйозними. Його звинувачують у ймовірній причетності до масштабного податкового скандалу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Шольц потрапляє у центр скандалу через серйозне шахрайство

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Правоцентристська опозиція Німеччини планує розпочати парламентське розслідування проти Олафа Шольца. Німецького канцлера підозрюють причетним до скандалу пов’язаного з ухиленням від сплати податків.

Судове слідство почалось ще п’ять років тому, тоді Шольц перебував у кріслі мера Гамбурга. Звинувачення в бік Шольца пов’язані зі справою відомою як Cum Ex. Німецька казна була ошукана на 30 млрд євро, оскільки деякі банки, компанії та деякі особи вимагали відшкодувати податки за витрати, яких насправді вони не зазнавали.

Скандал з причетністю Шольца піднімався у перед виборами у Німеччині 2021 році, проте не вплинув на загальний результат, оскільки провину німецького політика не вдалось встановити. Тепер з’явились нові подробиці у справі, які ставлять під сумнів попередній захист Олафа Шольца.

"Ми звернемося до парламентського комітету з розслідування податкової справи Шольца-Варбурга в німецькому Бундестазі в перший парламентський тиждень після Великодніх канікул", — заявив у вівторок заступник голови парламентської групи від ХДС Матіас Міддельберг.

Причетність Шольца до скандалу Cum Ex почали підозрювати через його зв’язки з одним із банків Гамбурга. Перебуваючи на посаді мера міста, Шольц тричі приватно зустрічався з власником банку MM Warburg&Co, який перебував під розслідуванням податкової служби Гамбурга. Після рішення суду цей банк повернув 47 млн євро, які суд вважає незаконно заробленими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Вищий антикорупційний суд України оголосив у розшук депутата у підозрі на суму 88 млн гривень.

Також "Коментарі" писав, що підприємці назвали основні проблеми для бізнесу в Україні під час війни. Корупція займає останні позиції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини