Головна Новини Світ Німеччина Шольц про нове рішення щодо України: історичний крок та чіткий сигнал Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц про нове рішення щодо України: історичний крок та чіткий сигнал Путіну

Олаф Шольц прокоментував угоду про 50 млрд. для України

14 червня 2024, 09:05
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц переконаний, що плани G7 надати Україні близько 50 млрд доларів фінансової підтримки, залучаючи заморожені російські активи, є чітким сигналом російському диктатору Володимиру Путіну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Шольц про нове рішення щодо України: історичний крок та чіткий сигнал Путіну

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Це дуже чітке зобов'язання, яке має надихнути українців робити все необхідне для захисту своєї незалежності та суверенітету. І це також чіткий сигнал російському президенту, що він не може просто відсиджуватися та сподіватися, що фіскальні проблеми в країні, яка підтримує Україну, одного разу дозволять йому виграти цю війну", – заявив німецький канцлер.

Олаф Шольц знову наголосив, що Владтмір Путін помилився, коли вважав, що міжнародна підтримка України з часом зменшиться і Росія зможе досягти свого, окупувавши всю Україну.

"Це дуже історичний крок, який ми робимо сьогодні", — наголосив глава німецького уряду.

Варто зазначити, що раніше прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні підтвердила досягнення лідерами "Групи семи" політичної угоди про надання Україні близько 50 мільярдів доларів фінансової підтримки за рахунок заморожених російських активів. Про це вона сказала на прес-конференції за підсумками засідання лідерів G7 в італійській Апулії.

Мелоні заявила, що "Група семи" досягла "політичної домовленості щодо надання додаткової фінансової підтримки Україні в розмірі близько 50 мільярдів доларів до кінця року через кредитний механізм, для погашення якого можуть бути використані надприбутки від російських активів, знерухомлені в наших юрисдикціях".

Читайте також на порталі "Коментарі" — країни Євросоюзу обговорили американський план фінансової допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини