Головна Новини Світ Німеччина Шольц розповів про послання Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц розповів про послання Путіну

Олаф Шольц заявив, що нехай Путін не розраховує на зменшення підтримки України Заходом.

26 січня 2023, 13:10 comments2763
Поділіться публікацією:

Глава Кремля Володимир Путін не шкодує ресурсів і робить все, щоб затягнути війну в Україні, але якщо він розраховує, що Захід втомиться від підтримки України, опустить руки і погодиться з ультиматумами РФ, то він дуже помиляється. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в ефірі німецького мовника ZDF висловив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Шольц розповів про послання Путіну

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Лідер німців назвав рішення надати Україні танки Leopard надто чітким сигналом Путіну.

"Це дуже чітке послання Путіну, що його імперіалістична війна не буде успішною, тому що ми підтримуватимемо Україну разом, не даючи себе розділити — і водночас завжди стежитимемо за тим, щоб не стати стороною у війні", — заявив Олаф Шольц.

Він додав, що між Росією та НАТО не повинно бути війни. Саме тому Берлін і Вашингтон дали чітку відповідь – жодні винищувачі, як і наземні війська Альянсу, не виявляться на території України.

Що ж до поставок Україні танків, то Олаф Шольц відповів, що іншого рішення не могло бути прийнято, враховуючи те, як поводиться сьогодні Росія.

Читайте також на порталі "Коментарі" — нічна атака "шахедів" на Україну: у ЗСУ розповіли, скільки вразили цілі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Німеччина після довгої тяганини погодилася-таки відправити танки Leopard 2 в Україну (мова поки що про 14 штук), а також дала "добро" іншим країнам відправляти ці бойові машини до нашої країни. При цьому міністр оборони ФРН Борис Пісторіус уточнив, що танки ми отримаємо лише через три місяці – після того, як українські військові повинні пройти відповідне навчання. Експерти оцінили такий крок ФРН, а також як нинішнє танкове рішення може вплинути на ситуацію на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.zdf.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини