Головна Новини Світ Німеччина Шольц розповів про рішення для України, які він очікує прийняти на саміті ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц розповів про рішення для України, які він очікує прийняти на саміті ЄС

Олаф Шольц виступив у Бундестазі та вказав, які питання допомоги Україні буде піднято на найближчому саміті Євросоюзу.

16 березня 2023, 14:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німецький канцлер Олаф Шольц виступив перед урядом Німеччини 16 березня де розповів про напрямок своєї політики. Зокрема Шольц згадав найближчий саміт Євросоюзу, де будуть вирішувати наступні кроки допомоги для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Yahoo News.

Шольц розповів про рішення для України, які він очікує прийняти на саміті ЄС

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Офіційною причиною канцлера Німеччини перед Бундестагом став саміт ЄС, який відбудеться наступного тижня. Частина питань до Шольца від урядовців стосувались внутрішніх проблем Німеччини та ЄС, проте канцлер також згадав і про необхідність військової допомоги доля України. Шольц розповів про свої очікування, які можуть розглядатись та будуть прийняті на саміті.

"Особливо важливо швидко забезпечити Україну необхідними боєприпасами", — сказав Олаф Шольц.

Також канцлер запевнив, що Німеччина буде підтримувати Україну фінансово, економічно та військово стільки, скільки це буде необхідно у війні проти Російської Федерації. Олаф Шольц у своєму виступі серед іншого закликав до зміцнення внутрішнього ринку Євросоюзу та стабільного планування бюджетів у Європі.

Питання боєприпасів виявилось одне з ключових для допомоги Україні. Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник Міноборони назвав найголовніші пріоритети для України у військовій допомозі. На думку Олексія Резнікова це системи ППО та боєприпаси.

Також "Коментарі" писали про те, що єврокомісар вирушив у тур по 11 країнам Європи для пошуку боєприпасів та можливостей їх виготовлення. Під час візиту на болгарський оборонний завод Тьєррі Бретон, наголосив, що ця країна може збільшити виробництво боєприпасів для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини