Головна Новини Світ Німеччина Шольц відповів, чому зволікає з рішенням щодо ракет Taurus для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц відповів, чому зволікає з рішенням щодо ракет Taurus для ЗСУ

Олаф Шольц хоче внести технічні модифікації в ракети, щоб унеможливити удари ЗСУ по території Росії

13 серпня 2023, 18:10
Поділіться публікацією:

Німецький канцлер Олаф Шольц відповів, чому так довго зволікає з рішенням щодо постачання німецьких крилатих ракет Taurus для України. Про це повідомляє Tagesschau.

Шольц відповів, чому зволікає з рішенням щодо ракет Taurus для ЗСУ

Олаф Шольц (фото з відкритих джерел)

"Ми завжди будемо дуже ретельно перевіряти кожне рішення, що працює, що має сенс, яким може бути наш внесок", — заявив Шольц.

Він заявив, що це стосується і поставки ракет Taurus.

Також Шольц підтвердив інформацію про те, що наразі розглядається варіант щодо обмеження дальності польоту цих ракет. 

Але Шольц заявив, що не хоче, аби його квапили з цим питанням.

Він зазначив, що більшість німців підтримують позицію, що не на кожну вимогу про постачання відразу дається відповідь "так". Окрім цього, він відкинув звинувачення в нерішучості.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чому Шольц і Байден проти постачання далекобійних ракет Україні. Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав Німеччину та США надати далекобійні ракети Taurus та ATACMS, запевняючи, що їх використовуватимуть виключно у межах України. Однак, що США, що Німеччина поки розводять руками і явно не поспішають передавати так потрібне ЗСУ озброєння. Більше того – вкотре зміщуються (схоже, на майбутній рік) терміни постачання Україні винищувачів F-16. Президент Польщі Анджей Дуда закликає американських політиків допомогти Україні швидше зупинити російську агресію, інакше вищу ціну (життям своїх солдатів) доведеться платити вже всім країнам НАТО.

Екс-дипломат, політичний експерт, заступник командира роти добровольчого формування Бориспільської місцевої територіальної громади №1 Вадим Трюхан розмірковує, що у ФРН партія "За майбутнє Німеччини", яку багато оглядачів вважають де-факто правонаступницею соціал-націоналістичної партії Гітлера, вперше піднялася в рейтингах на тверде третє місце. А в США, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, радикальний республіканець Дональд Трамп має найбільшу підтримку виборців.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини