Головна Новини Світ Німеччина Шольц відреагував на рішення суду у Гаазі видати ордер на арешт Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц відреагував на рішення суду у Гаазі видати ордер на арешт Путіна

Реагуючи на рішення суду в Гаазі видати ордер на арешт Путіна, Шольц зазначив, що ніхто не може бути вищим за закон

18 березня 2023, 14:40 comments2895
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц привітав рішення Міжнародного карного суду в Гаазі видати ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на The Guardian.

Шольц відреагував на рішення суду у Гаазі видати ордер на арешт Путіна

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Шольц заявив на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісідою в Токіо, що це показує, що "ніхто не вищий за закон".

"Міжнародний кримінальний суд – правильний інститут для розслідування військових злочинів... Справа в тому, що ніхто не стоїть вище за закон, і це те, що стає ясно прямо зараз", — заявив Олаф Шольц.

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського президента Володимира Путіна. Поряд із омбудсменом країни-агресора з прав дитини Марією Львовою-Бєловою він підозрюється у незаконній депортації дітей з території України. За словами українського президента Володимира Зеленського, це історичне рішення, з якого розпочнеться історична відповідальність. Президент США Джо Байден упевнений, що російський президент "явно вчинив військові злочини". Ну, а у російських політиків, чиновників та пропагандистів із цього приводу – передбачувана істерика. Про що говорить реакція Заходу та РФ? Що тепер робити Китаю, який зміцнює зв'язок з Росією? До яких наслідків це може призвести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.                                                                               

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого очікувати від візиту Сі Цзіньпіна до Москви – чи може на ситуацію вплинути рішення Гааги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини