Головна Новини Світ Німеччина Шольц заявив про прогрес у дипломатичному врегулюванні війни в Україні. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц заявив про прогрес у дипломатичному врегулюванні війни в Україні. Про що мова

Після візиту в Китай канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про те, що Берлін активізує дипломатичні зусилля, які будуть спрямовані на закінчення війни. Втім, він додав, що Німеччина продовжить надавати Києву військову допомогу

17 квітня 2024, 17:53 comments1311
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що перебуваючи із візитом в Китаї, він отримав сигнали, які свідчать про широку підтримку, а також розуміння необхідності продовження розпочатих розмов, які відбулися у Копенгагені, Джидді, Валлетті, Давосі. При цьому Шольц підкреслив, що схожі обговорення будуть відбуватися і в майбутньому, ймовірно маючи на увазі Глобальний саміт миру, який має відбутися у Швейцарії в червні.

Шольц заявив про прогрес у дипломатичному врегулюванні війни в Україні. Про що мова

Шольц і Сі

"Я вважаю, що це необхідний прогрес",
— відзначив Шольц.

За його словами, крім військової підтримки Києва з боку Німеччини та її союзників є також питання дипломатії. При цьому канцлер додав, що саме дипломатія є зараз у центрі уваги.

Саме тому, відзначив Олаф Шольц, Берлін планує активізувати свої дипломатичні зусилля, які будуть направлені на те, щоб припинити війну в Україні. Втім, канцлер додав, що Німеччина і далі буде надавати Україні військову допомогу.

"Ми будемо підтримувати Україну так інтенсивно і так довго, як це необхідно, і водночас будемо сприяти дипломатичним зусиллям"
, — підкреслив німецький канцлер.

Окрім того, він додав, що особисто для нього є дуже важливим те, щоб було зрозуміло, що російський диктатор Володимир Путін не може просто продовжувати війну в Україні , як він її почав.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за його дипломатичне лідерство і додав, що завдяки його зусиллям були отримані дуже важливі сигнали від Китаю. Зокрема, мова йде про те, що можна докласти дипломатичних зусиль, щоб змусити Росію до миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини