Головна Новини Світ Німеччина Шольц заявив, що Путін припустився чергової помилки
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц заявив, що Путін припустився чергової помилки

Канцлер Німеччини заявив, що Путін сподівався шантажувати Європу відключенням газу, але й тут він схибив

20 жовтня 2022, 15:50 comments2812
Поділіться публікацією:

Німеччина більше не залежить від своєчасного постачання енергоносіїв РФ і на високому рівні підготувалася до майбутньої зими. Як передає видання "Коментарі", про це під час виступу в Бундестазі заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, пише "Die Welt".

Шольц заявив, що Путін припустився чергової помилки

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Перед відкриттям саміту ЄС у Брюсселі канцлер Німеччини закликав європейські країни до єдності на тлі наростаючих загроз, спричинених енергетичною кризою, спровокованою Росією.

При цьому Олаф Шольц висловив упевненість у тому, що Євросоюзу вдалося подолати новий виклик та впоратися з кризою. Сьогодні об'єднана Європа виходить із кризи ще сильнішою та впевненішою в собі. Розрахунок Кремля на те, що Європа не впорається з енергетичною кризою, повністю провалився.

За словами Шольца, те, що Путін вирішив змінити тактику у війні проти України та почати масово обстрілювати громадянську інфраструктуру – це не допоможе змінити хід війни. Таким шляхом Росії точно не здобути перемогу, бо така тактика зробила Україну лише сильнішою у своєму намірі звільняти свою землю і продовжувати боротися. Європейські партнери з Україною і продовжують її підтримку.

"Ця Росія за Путіна більше не є надійним торговим партнером. Путін сподівався шантажувати нас відключенням газу. Але й тут він помилився... Разом ми переживемо зиму", — наголосив Олаф Шольц.

Читайте також на порталі "Коментарі" – росіяни залишають Херсон або блефують – про що говорять останні дії окупантів на півдні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко попередив, що 20 жовтня по всій країні запроваджуються обмеження постачання електроенергії. Причина — удари російських окупантів по генеруючих об'єктах енергетики. Як українці можуть упоратися з погрозами, спричиненими новою тактикою ворога? Яких заходів слід вжити на рівні держави та кожної конкретної людини? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини