Головна Новини Світ Німеччина Шольц зробив заяву про переговори з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц зробив заяву про переговори з Путіним

Для початку переговорів Росія має піти на "рішучий крок", упевнений німецький канцлер

13 листопада 2023, 08:20 comments8090
Поділіться публікацією:

Останнім часом багато розмов про можливість початку переговорів між Києвом та Москвою, але реальних підстав говорити про старт таких переговорів немає жодних, адже вони можливі лише в тому випадку, якщо Росія виведе усі свої війська з української території. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Heilbronner Stimme" зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Шольц зробив заяву про переговори з Путіним

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Напад Росії на Україну – це повернення імперіалізму до Європи. Саме тому зараз настав переломний момент, і постачання зброї (Україні – ред.) здійснюватиметься стільки, скільки потрібно", — заявив німецький канцлер.

При цьому Шольц зазначив, що розмовляв із Путіним у минулому і планує вести діалог у майбутньому. Але для того, щоб знову поновився діалог, Москва має зробити рішучий крок. Таким кроком має стати виведення військ із усієї території України.

Варто зазначити, що днями не неможливості зараз розпочати переговори з Росією висловився ще один лідер ЄС – президент Франції Еммануель Макрон, але він припустив, що може прийти час, коли розмовляти з Росією таки доведеться.

Читайте також на порталі "Коментарі" – тема переговорів між Україною та Росією знову стрясає інформаційний простір. Президент Чехії Петр Павел фактично повторив тези деяких західних медіа про те, що становище України погіршується, переговори можуть розпочатися чи не наступного року, оскільки ЗСУ навряд чи отримають перевагу, а РФ має сильнішу мобілізаційну базу для живої сили. Тим часом українська влада демонструє, що до переговорів не готова. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадує, що всі домовленості, досягнуті з 2014 до 2022 року, Росія порушувала. Президент Володимир Зеленський називає передумовою переговорів виведення російських військ із українських територій. Київ продовжує просувати свою формулу миру, сподіваючись, що після чергової зустрічі радників глав держав відбудеться Глобальний саміт миру, найімовірніше, 2024 року. Що зараз можна сказати про битви навколо теми переговорів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини