Головна Новини Світ Німеччина Шольц зробив заяву: треба бути готовими до ескалації війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц зробив заяву: треба бути готовими до ескалації війни в Україні

На думку канцлера ФРН, ескалація може містити руйнування інфраструктури.

23 листопада 2022, 07:25 comments1130
Поділіться публікацією:

Німеччина має бути готовою до ескалації ситуації в Україні. Як повідомляє видання "Коментарі", про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на конференції в Берліні, пише "Reuters".

Шольц зробив заяву: треба бути готовими до ескалації війни в Україні

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Незважаючи на розвиток війни та видимі й зростаючі невдачі Росії... ми повинні бути готові до ескалації", — заявив Олаф Шольц.

Він припустив, що ескалація може містити руйнування інфраструктури.

Німецький канцлер заявив, що фонд оборони у розмірі 100 млрд євро, який розпочав роботу після вторгнення Росії, став результатом отриманого уроку для створення оборонних запасів німецьких збройних сил.

Також Олаф Шольц згадав свій недавній візит до Китаю. Глава німецького уряду зазначив, що ця поїздка стала дуже важливою, хоч би через те, що від двох держав прозвучав вагомий меседж про неприпустимість використання ядерної зброї.

Зазначимо, на початку листопада Шольц та Сі Цзіньпін озвучили єдину позицію, яка полягає в тому, що Росія не має права застосовувати ядерну зброю у війні проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися про результати закритого опитування Кремля – як росіяни ставляться до війни в Україні, в яку сторону змінилася їхня думка.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Сербія та Косово не змогли дійти згоди на переговори про суперечку через номерні знаки автомобілів, які, як побоюється Захід, можуть спровокувати етнічне насильство у західно-балканському регіоні. Чому на Балканах знову "погарячішало" і як на цьому грає Росія? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини