Головна Новини Світ Німеччина Шольца турбує ситуація в Україні: у чому він має намір переконувати союзників
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольца турбує ситуація в Україні: у чому він має намір переконувати союзників

Олаф Шольц на саміті ЄС у лютому хоче провести окремі дебати зі зброї для України

10 січня 2024, 07:40
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на саміті лідерів Європейського Союзу 1 лютого планує на окремих дискусіях обговорити військову допомогу для України. Зокрема хоче закликати деякі країни збільшити оборонні поставки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Шольца турбує ситуація в Україні: у чому він має намір переконувати союзників

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

На лютневому саміті лідери ЄС очікують на прийняття пакету фінансової допомоги для України від блоку на 50 мільярдів євро.

Як розповів "Politico" німецький чиновник, Шольц має намір використати цю можливість для проведення додаткових дебатів щодо військової підтримки України, яку окремі європейські країни планують цього року.

Напередодні канцлер ФРН випустив із прямим попередженням про те, що "постачання зброї для України, заплановане досі більшістю країн-членів ЄС, безумовно, надто мале". У цьому контексті він закликав європейських союзників "також вжити заходів, посилити зусилля на підтримку України".

Також Шольц розповів, що попросив Євросоюз скласти список усієї військової допомоги, яку країни-члени планують надати Україні у 2024 році "не пізніше" саміту 1 лютого.

У публікації зазначається, що план Берліна обговорити висновки цього списку з лідерами ЄС, швидше за все, посилить тиск на такі країни, як Франція, Італія та Іспанія, які поки що надали українській стороні порівняно небагато військової допомоги.

Варто зазначити, що Німеччина є найпотужнішим партнером України. Більше допомагають Києву лише США. Лише за цей рік було виділено кошти на постачання зброї та матеріалів на суму вісім мільярдів євро. Крім того, було надано гуманітарну та фінансову допомогу на загальну суму в мільярди. Зокрема, Берлін надав кілька видів артилерії, танки Leopard старої та нової модифікації, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що зараз відбувається у війні: до чого готуватись Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини