Головна Новини Світ Німеччина Шольца знову закликали передати Україні ракети Taurus
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольца знову закликали передати Україні ракети Taurus

Скоро буде рівно рік, як Україна офіційно звернулася до Німеччини з проханням поставити якнайшвидше крилаті ракети Taurus

3 січня 2024, 14:10
Поділіться публікацією:

На фоні посилення масованих ракетних та дронових ударів Росії по Україні, у Бундестазі вкотре закликали уряд ФРН схвалити постачання Україні німецьких крилатих ракет Taurus. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише портал t-online.

Шольца знову закликали передати Україні ракети Taurus

Ракети Taurus. Фото з відкритих джерел

Голова Комітету німецького Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн заявила, що Україні необхідно більше боєприпасів, більше запчастин, і Taurus мають почати передавати негайно, щоб остаточно ускладнити російську логістику.

За її словами, дане Німеччиною зобов'язання підтримувати Україну стільки, скільки необхідно, "стане порожнім звуком", якщо ФРН із союзниками "значно сильнішими" не підтримуватимуть Київ. Це стосується і європейської коаліції з постачання винищувачів F-16, яка має "набагато швидше набирати обертів", зазначила Штрак-Циммерманн.

Минулого тижня після попереднього масованого удару 29 грудня з подібним закликом виступав і колишній голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер, який пропонував висунути Росії "Taurus-ультиматум".

Член комітету Бундестагу з оборони із партії "Союз-90"/"Зелені" Сара Нанні зазначила, що німецька підтримка України зіткнулася з проблемами при плануванні через напружені дебати щодо бюджету. Наразі Україна гостро потребує боєприпасів для артилерії, ракет Taurus та запчастин для поставленої ФРН важкої техніки, зазначила Нанні.

Блок ХДС/ХСС також має намір відновити свої вимоги щодо постачання Україні ракет великої дальності. Список вимог блоку, серед яких і збільшення військової допомоги Києву, політсила має намір прийняти на своєму з'їзді на початку січня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може ракетний терор з боку РФ прискорити допомогу Україні: про що говорить реакція союзників. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини