Головна Новини Світ Німеччина Систем Patriot Україні більше не буде: Міноборони Німеччини зробило заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Систем Patriot Україні більше не буде: Міноборони Німеччини зробило заяву

У Міноборони Німеччини заявили, що віддають Україні 25% своїх систем Patriot, але більше не можуть

13 червня 2024, 14:00 comments5118
Поділіться публікацією:

Німеччина передає Україні з урахуванням третьої системи ППО Patriot, яка буде доставлена незабаром, чверть власного запасу цих озброєнь. Більше просто не може. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус перед початком зустрічі міністрів країн НАТО в Брюсселі, пише "Укрінформ".

Систем Patriot Україні більше не буде: Міноборони Німеччини зробило заяву

Борис Пісторіус. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначив, що Німеччина передає Україні ще одну систему Patriot і таким чином забезпечує для України три системи.

"Це чверть наших власних запасів таких систем уже немає можливості передати ще. Інші, напевно, можуть віддати по одній", — сказав Борис Пісторіус.

Глава Міноборони нагадав, що Німеччина запустила ініціативу щодо посилення ППО України, яка вже має певні успіхи, але є куди рухатися.

За словами Пісторіуса, Німеччина також забезпечує навчання управлінню Patriot і передає ракети до них, зокрема днями було передано 32 такі ракети, ще 68 буде доставлено найближчими днями та тижнями.

Борис Пісторіус додав, що ці ракети вдалося придбати у рамках спільних зусиль Німеччини, Данії, Норвегії та Нідерландів.

Він також підтвердив, що партнери продовжують вивчати всі можливості для збільшення виробництва Patriot, ведуть переговори з виробниками в США тощо, але проблема в тому, що для виробництва та постачання потрібен час.

Читайте також на порталі "Коментарі" – можемо розраховувати на ще один Patriot: яка країна погодилася підтримати Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чи дочекається Україна Patriot від Польщі: у Варшаві зробили різку заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини