Головна Новини Світ Німеччина Ситий по горло. Пісторіус різко відреагував на дискусії щодо поставок ракет Taurus Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситий по горло. Пісторіус різко відреагував на дискусії щодо поставок ракет Taurus Україні

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час обговорення бюджету різко відповів на питання щодо поставок в Україну ракет великої дальності, пише n-tv, передають «Коментарі»

1 лютого 2024, 18:59
Поділіться публікацією:

У Німеччині під час обговорення в Бундестазі бюджету міністра оборони Бориса Пісторіуса вкотре запитали про те, коли Україні будуть передані ракети великої дальності Taurus. На це запитання він відповів розтавано, мовляв уже "ситий по горло" дебатами щодо можливості таких поставок.

Ситий по горло. Пісторіус різко відреагував на дискусії щодо поставок ракет Taurus Україні

Taurus є однією з найсучасніших ракет

За його словами, дискусія точиться виключно навколо конкретної системи озброєнь.

"Так, ніби йдеться про те, чи постачаємо ми все, що можливо, чи беремо на себе частину свободи і відповідальності за прийняття цього рішення самостійно",
- підкреслив міністр оборони Німеччини.

Як відзначило німецьке видання, що з таким ставленням надії Києва на отримання цих далекобійних ракет, ймовірно, ще більше впадуть. 

Видання також підкреслило, що Taurus є однією з найсучасніших ракет ВПС і може знищувати такі цілі, як бункерний комплекс, навіть з великих висот і відстаней. ППО противника складно виявити ці крилаті ракети. Снаряди призначенні для знищення нерухомих і сильно укріплених цілей, таких як командні бункери або мости, які мають високу стратегічну цінність і завдають серйозних ударів противнику. Окрім того, деякі експерти відзначали, что лише "Таурус" станом на сьогодні може знищити Кримський міст. Про те, що Україна може вдарити цими ракетами саме по мосту, говорили також німецькі опозиційні політики.

Журналісти також нагадали, що восени канцлер Олаф Шольц відмовився передавати ці ракети Україні через страх ескалації конфлікту.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що німецька опозиція закликає надати Україні далекобійні ракети Taurus, однак канцлер Шольц поки не прийняв остаточного рішення щодо цих ракет. Таку позицію розкритикувавміністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він відзначив, що Північна Корея для Росії ефективніший партнер, ніж друзі, які постачають Україні артилерійські боєприпаси. Міністр підкреслив, що ракети великої дальності, які надали західні партнери, потрібні не для того, щоб атакувати Москву чи будь-яку іншу частину території Росії. Taurus нам потрібні, щоб знищити російську військову інфраструктуру за фронтом на території України, додав Кулеба.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.n-tv.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини