Головна Новини Світ Німеччина Скільки фрау Меркель буде отримувати на пенсії: стала відома точна сума
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки фрау Меркель буде отримувати на пенсії: стала відома точна сума

Нинішній канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка збирається з візитом до Києва, після свого відходу з посади буде отримувати пенсію в розмірі близько 15 тисяч євро

14 серпня 2021, 14:28
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у вересні покине свій пост, адже в ФРН відбудуться вибори у Бундестаг і буде обрано новий уряд на чолі з новим канцлером. Після законного виходу на пенсію пані Меркель може розраховувати на пенсійні виплати до 15 тисяч євро. Як передає портал "Коментарі", про це інформує видання De Morgen з посиланням на розрахунки Німецької асоціації платників податків.

Скільки фрау Меркель буде отримувати на пенсії: стала відома точна сума

Ангела Меркель. Фото: liga.net

Фахівці дійшли висновку, що Ангелі Меркель належить близько 15 тисяч євро, виходячи з багаторічного стажу роботи в парламенті, а також на посаді глави уряду. 67-річна Меркель сама зняла інтригу, як тільки починалися розмови про те, чи буде вона продовжувати боротьбу за пост канцлера восени 2021-го. Вона спочатку заявила, що не бачить сенсу залишатися у владі й вважає, що у Німеччині є політики, які здатні взяти на себе відповідальність за країну. Попри те, що в рейтингових ЗМІ Меркель тут же охрестили "кульгавою качкою", як кажуть про політиків, що вже нічого не вирішують, вона як і раніше залишається в "обоймі" світових лідерів, останнє слово яких — закон. Меркель, як і раніше, має вплив та авторитет.

Покинувши пост канцлера, за Меркель буде закріплено право мати якусь посаду. Крім того, їй належить державне фінансування на офіс-менеджера, двох асистентів та особистого водія.

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляло, що Ангела Меркель раптово перед візитом до Києва вирішила здійснити вояж до Москви на зустріч із Путіним. Офіційна тема переговорів з господарем Кремля поки залишається невідомою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини