Головна Новини Світ Німеччина Скільки німців готові захищати Німеччину у разі нападу Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки німців готові захищати Німеччину у разі нападу Росії

Німців запитали, чи готові вони взяти зброю до рук, аби захисти Німеччину у разі початку війни.

21 грудня 2023, 15:20 comments1033
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Серед громадян Німеччині 17% заявили про безумовну готовність захищати свою країну зі зброю в руках у випадку нападу на неї, зокрема і з боку Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням дослідження Forsa для німецького видання Stern.

Скільки німців готові захищати Німеччину у разі нападу Росії

Більшість німців не готові захищати Німеччину у випадку нападу Росії. Фото з відкритих джерел

Згідно з соціологічним опитуванням 17% німців готові захищати Німеччину у разі початку війни. Ще 19% громадян Німеччині вказали, що "ймовірно" готові це зробити. Тих, хто б, скоріш за все, не погодився захищати Німеччину виявилась переважна більшість – 61%.

Соціологічне дослідження також вказало, що в Німеччині збільшився відсоток тих, хто точно не буде захищати країну у разі нападу. У 2022 році ці показники були на рівні 20%, тоді як опитування у грудні 2023 року показало результат 40%.

Опитування засвідчило, що серед чоловіків варіант "безумовно" захищати Німеччину у разі війни значно вищий, ніж серед жінок. Найбільше це готові робити чоловіки у віці від 45 до 59 років – 39%.

Також дослідження Forsa продемонструвало, що німці з середньою освітою більш готові ставати на захист Батьківщини, ніж люди, які здобули вищу освіту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про подібне опитування серед поляків. Виявилось, що на захист Польщі стане близько 15% поляків. Крім того, опитування показало кількість громадян Польщі, які залишать країну у разі нападу Росії.

Також "Коментарі" писали, що прокуратура Німеччини подала позов до суду щодо конфіскації російських активів в країні на суму понад 700 млн. У Москві відреагували на такі дії з боку Берліну та пригрозили відповіддю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини