Головна Новини Світ Німеччина Смертельний вірус Марбург створив переполох у Німеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Смертельний вірус Марбург створив переполох у Німеччині

У Німеччину приїхали двоє людей з Руанди, де поширюється марбурзький вірус.

сьогодні, 13:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Поліція Гамбурга на кілька годин заблокувала дві платформи на головному вокзалі міста та евакуювала пасажирів через підозру на небезпечний вірус Марбург. Інцидент стався після того, як у пасажирів поїзда, які повернулися з Руанди, з'явилися симптоми схожі на небезпечну хворобу.

Смертельний вірус Марбург створив переполох у Німеччині

У Німеччині закрили вокзал через підозру на вірус Марбург

26-річний студент-медик та його дівчина створили справжній переполох у Німеччині. Під час дороги з Франкфурта до Гамбурга у них з’явилися симптоми, схожі на грип. Це їх хвилювало, оскільки вони нещодавно повернулися з Руанди, де поширюється вірус Марбург. 26-річний хлопець працював у лікарні в Руанді, де мав контакт із пацієнтом, у якого діагностували вірус.

Пасажирів негайно доставили до університетської лікарні Еппендорф. Крім того, дві платформи вокзалу були заблоковані поліцією, а в потяг зайшли люди в медичних костюмах. Вони евакуювали усіх 275 пасажирів та записали їхні контактні дані. 

Після обстеження з'ясувалося, що тести на вірус Марбург у пари виявилися негативними, і загроза була знята. Також відновилась робота заблокованих платформ на вокзалі.

Всесвітня організація охорони здоров'я наголошує, що вірус Марбург має надзвичайно високу смертність — до 90% випадків. Перші симптоми хвороби схожі на грип та включають високу температуру, сильний головний біль, м'язові болі, однак під час вкрай важкого стану проявляється блювота та кровотечі. Вакцин чи лікування від вірусу Марбург наразі не існує.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у лютому 2023 року ВООЗ скликала термінову нараду через смертельні випадки марбурзького вірусу в Африці.

Також "Коментарі" писали, що в Руанді вживають заходів для стримання поширення вірусу Марбург.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини