Головна Новини Світ Німеччина Соратник Шольца заговорив про «вікно можливостей» для припинення бойових дій в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Соратник Шольца заговорив про «вікно можливостей» для припинення бойових дій в Україні

Лідер парламентської фракції Соціал-демократичної партії Німеччини, Рольф Мютценіх не відмовляється від своєї пропозиції щодо заморожування війни в Україні, повідомляє Deutsche Welle

20 березня 2024, 15:22
Поділіться публікацією:

Лідер парламентської фракції Соціал-демократичної партії Німеччини Рольф Мютценіх, який є членом партії, до якої також належить канцлер Олаф Шольц, підтвердив свою позицію щодо необхідності замороження конфлікту в Україні, незважаючи на протилежну думку уряду ФРН.

Соратник Шольца заговорив про «вікно можливостей» для припинення бойових дій в Україні

Рольф Мютценіх

Він зазначив, що "вікно можливостей" для припинення вогню може відкритися у будь-який момент, навіть якщо його зараз не видно.

Мютценіх використовує термін "заморожування конфлікту", який застосовується в політології та дослідженнях миру, і має намір продовжувати його використання. Він також наголошує, що зовнішня та безпекова політика охоплюють більше, ніж постачання зброї, і підтримує допомогу Україні відповідно до Статуту ООН.

Натомість, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус підкреслює, що використання терміну "замороження війни" може дати помилковий сигнал, оскільки історія та досвід з російським диктатором Володимиром Путіним свідчать про неможливість простого припинення конфлікту. Своєю чергою міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також наголошує, що будь-хто, хто розглядає можливість заморожування війни проти України, повинен взяти до уваги історичний досвід.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що голова парламентської групи Соціал-демократичної партії Німеччини у Бундестазі Рольф Мютценіх під час дебатів у німецькому парламенті щодо передачі Києву ракет Taurus запропонував "заморозити" війну в Україні. При цьому він звернув увагу на те, що Німеччина надає значну підтримку Україні.

Разом з тим, речник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт заявив, що німецький уряд не підтримує замороження конфлікту в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини