Головна Новини Світ Німеччина Стало відомо, чому Шольц і досі впирається в питанні наданні ракет Taurus Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Шольц і досі впирається в питанні наданні ракет Taurus Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і далі відмовляється надавати Україні далекобійні ракети, оскільки має для того кілька причин, заявила в ефірі Freedom кореспондента «Радіо Свобода» в Німеччині Анна Розе

25 квітня 2024, 20:25
Поділіться публікацією:

Як відзначила Анна Розе, Шольц і далі продовжує боятися, що Україна може вразити німецькими ракетами якісь цілі на території Росії. Звісно, каже вона, Taurus не долетять до Москви, оскільки їх радіус дії 500 кілометрів, проте, ними можна все ж вразити якісь важливі цілі на території країни-агресора.

Стало відомо, чому Шольц і досі впирається в питанні наданні ракет Taurus Україні

Олаф Шольц

Окрім того, відзначає журналіст, Шольц не хоче відправляти в Україну німецьких військових, які мали б навчити українських військових користуватися далекобійними ракетами та правильно наводити цілі. На думку канцлера, такий крок означав би, що Німеччина стала прямим учасником війни.

Також, додає Розе, справа у тому, що ракети Taurus безпосередньо управляються з Німеччини, тобто саме там на серверах знаходиться необхідне програмне забезпечення. За її словами, є побоювання, що відкривши доступ до цих серверів Берлін може зменшити свою безпеку через те, що ворог отримає можливість, наприклад, потрапити на ці сервери та отримати певну секретну інформацію.

Ще однією причиною відмови Шольца Україні в питанні наданні ракет є позиція самих німців. Вони не підтримують ідею надання Taurus Києву, оскільки, ймовірно, теж бояться того, що Німеччина буде втягнута у війну з Росією.

Окрім того, підкреслює Розе, у Німеччині є 600 таких далекобійних ракет, проте лише 150 із них є боєздатними. Саме тому Бундесвер буцімто не хоче давати Україні ракети, щоб не опинитися беззбройним. Щоб все ж надати Києву ракети, треба спершу провести модернізацію решти 450 ракет, а це потребує часу та грошей.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що навіть попри те, що Україна отримає ATACMS від США, канцлер Німеччини Олаф Шольц і далі відмовляється передати Києву ракети Taurus.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини