Головна Новини Світ Німеччина Стало відомо, яка країна постачає розкішні авто в РФ, незважаючи на санкції.
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка країна постачає розкішні авто в РФ, незважаючи на санкції.

У Німеччині розслідують продаж розкішних авто в РФ

сьогодні, 14:37
Поділіться публікацією:

Німецька прокуратура проводить розслідування щодо автодилера, який в обхід санкцій продавав у Росію автомобілі класу "люкс". Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Rheinische Post".

Стало відомо, яка країна постачає розкішні авто в РФ, незважаючи на санкції.

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що незалежний автодилер продав і вивіз до Росії кілька розкішних автомобілів загальною вартістю понад 4 млн. євро, незважаючи на експортне ембарго.

За інформацією митного слідчого управління та прокуратури, керівник автосалону в Кенігсвінтері поблизу Бонна вдав, що легально експортував ці автомобілі до третіх країн.

Наразі проти нього ведеться розслідування за підозрою у порушенні Закону про зовнішню торгівлю.

Наприкінці вересня слідчі провели два обшуки та зібрали докази. Вони також вилучили два розкішні автомобілі в рамках арешту активів, йдеться в повідомленні. Розслідування продовжується.

Читайте також на порталі "Коментарі" — західні країни ввели санкції проти Росії, щоб обмежити доступ до розкоші та деяких товарів, але виявляється, що росіяни ще можуть купувати дорогі авто з Європи. За даними Sky News, хоча прямий продаж автомобілів до Росії заборонено, вони все одно потрапляють туди через сусідні країни, особливо через Грузію.

Схема приваблює кілька країн: наприклад, Велика Британія великими партіями відправляє автомобілі до Азербайджану, який, у свою чергу, постачає їх до Грузії, звідки вони вже потрапляють до Росії.

За інформацією Sky News, автомобілі спочатку везуть на кордон, де їх залишають на стоянках доти, доки всі документи не будуть оформлені. У Грузії є заборони на пряме відправлення авто до Росії, але знайдено багато лазівок. Наприклад, машини можна офіційно зареєструвати у Вірменії, і лише потім вони вирушають до Росії через пункт пропуску "Ларс". Водіям іноді радять говорити, що вони просто перевозять авто через Росію до Киргизстану.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://rp-online.de/

Новини