Головна Новини Світ Німеччина Став відомим потенційний порядок денний 11 «Рамштайну»
commentss НОВИНИ Всі новини

Став відомим потенційний порядок денний 11 «Рамштайну»

Учасники засідання, найімовірніше, розглянуть захист військових секретів та прискорення допомоги

14 квітня 2023, 15:41
Поділіться публікацією:

Чергове засідання Контактної групи з питань оборони України — “Рамштайн”, яке відбудеться у фізичному форматі 21 квітня, буде присвячене не лише допомозі Україні, а й зниженню ризиків витоку секретних документів. Таку думку висловив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгірьов у прямому ефірі, пишуть "Коментарі".

Став відомим потенційний порядок денний 11 «Рамштайну»

Засідання «Рамштайну» має відбутися вже 21 квітня

"Цього разу “Рамштайн” буде присвячений не лише проблемам військово-технічного співробітництва та прискореного характеру передачі військової допомоги України, але й розв’язанню питання за ключовими, скажімо так, спірними моментами… Фізичне проведення “Рамштайну” ставить фактично жирну точку в моменті російської спецоперації, пов’язаної зі “зливом” секретних документів", — коментує аналітик.

Він також перерахував важливі сигнали, що надійшли напередодні зустрічі Контактної групи з питань оборони України. Серед них, “позичання” Південною Кореєю Сполученим Штатам до 500 тис. снарядів калібру 155 мм.

“Це дуже показово з погляду на той факт, що за 2022 рік Південна Корея передала Сполученим Штатам близько 100 тисяч снарядів. Тобто йдеться про збільшення постачання снарядів, які вкрай необхідні Збройним силам України, фактично вп’ятеро”, — констатує Снєгірьов.

Він звертає увагу, що напередодні зустрічі з’явилася й інформація про те, що Німеччина дала добро Польщі на передачу 5 літаків МіГ, які раніше стояли на озброєнні НДР, але вже модернізовані під стандарти НАТО.

“Тобто і літакова коаліція вже запрацювала”, — зазначив військово-політичний аналітик.

Крім того, на його думку, нова зустріч у форматі “Рамштайн” стосуватиметься посилення української протиповітряної оборони.

“Буде продовження “Рамштайну-10”, на якому було ухвалено безпрецедентне рішення щодо створення фактично ешелонованої системи ППО в Україні. Це ППО малого, середнього та далекого радіусу дії”, — говорить Дмитро Снєгірьов.

На його думку, позитивним вважає сам факт проведення засідання у фізичному форматі, а не в режимі відеоконференції, і очікує від нього “прискореного характеру переоснащення Збройних сил України”.

Нагадаємо, йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Пекін не має наміру продавати зброю жодній із сторін війни в Україні. Також країна регулюватиме експорт товарів подвійного цивільного та військового призначення.

Писали "Коментарі" також і про те, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що фінансування України не може тривати постійно. Угорський політик наголосив, що якби Європа припинила давати гроші Україні, то війна б закінчилася.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — Буданов зробив нову заяву про крах Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини