Головна Новини Світ Німеччина Таки дотиснули: Німеччина погодилася припинити закуповувати російське вугілля та газ – назвала дати
commentss НОВИНИ Всі новини

Таки дотиснули: Німеччина погодилася припинити закуповувати російське вугілля та газ – назвала дати

З нового року Німеччина зобов'язується жити без російської нафти

13 липня 2022, 08:25
Поділіться публікацією:

Німеччина повністю припинить закуповувати російське вугілля 1 серпня, а російську нафту – з 31 грудня. Враховуючи те, що навіть після запровадження низки санкцій проти РФ Німеччина залишається найбільшим покупцем російських енергоресурсів, це буде сильним ударом по російському бюджету. Також це позначиться на економіці ФРН, адже ознаменує серйозну зміну джерела енергопостачання країни. Про це заявив заступник міністра фінансів Німеччини Йорг Кукіс, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Reuters.

Таки дотиснули: Німеччина погодилася припинити закуповувати російське вугілля та газ – назвала дати

Відмова від купівлі газу. Фото: із відкритих джерел

Вже зараз у німецькому уряді говорять про те, що головною проблемою стане вирішення питання, чим заповнити брак газу після повної відмови від російських енергоресурсів. Йдеться про 158 мільярдів кубометрів російського газу, що дуже багато.

Кукіс розповів, що Німеччина дуже залежить від постачання з Росії. Москва постачала 40% вугілля та 40% нафти від річного споживання країни. Тепер Берлін зайнятий тим, що активно шукає ті країни, які могли б замінити поставки з Росії. Насамперед ведуться переговори з такими країнами, як США та Катар.

Заступник міністра фінансів Німеччини нагадав, що політичний тиск через свої трубопроводи Росія перейняла від СРСР. У СРСР був газопровід "Дружба", який країна використала не лише для отримання серйозних фінансових вливань до бюджету, а й для політичного тиску на Європу. Тепер настав час прибирати цей вплив, і Європа це зробить за кілька місяців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія з 11 липня повністю перекрила газ Німеччини. Офіційно повідомляється, що на трубопроводі "Північний потік" ведуть щорічні профілактичні роботи, які мають закінчитися 21 липня, але як буде насправді покаже час. Враховуючи напружену політичну обстановку, Путін може зважитися на посилення газового шантажу ЄС, відмовившись відновлювати постачання газу Берліну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини