Головна Новини Світ Німеччина У Берліні знайшли виправдання – чому системи Patriot сьогодні не можуть поставити Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Берліні знайшли виправдання – чому системи Patriot сьогодні не можуть поставити Україні

Своє рішення не надавати Україні системи Patriot у Берліні пояснюють тим, що немає вільних систем, які можна було б відправити Києву

10 грудня 2022, 13:45 comments1831
Поділіться публікацією:

Державний міністр Міністерства закордонних справ Німеччини Тобіас Лінднер пояснив позицію уряду країни щодо непередачі Україні ЗРК Patriot. Про це він розповів українській службі "Голосу Америки", пише видання "Коментарі".

У Берліні знайшли виправдання – чому системи Patriot сьогодні не можуть поставити Україні

Системи Patriot. Фото: з відкритих джерел

Лінднер зазначив, що треба говорити відверто, що сьогодні в інформаційному просторі неправильно трактують позицію Німеччини. Йдеться не про те, що Берлін відмовився постачати Україні новітні системи ППО. Потрібно говорити відверто, Німеччина сьогодні не має вільних систем Patriot, які можна було б з легкістю поставити країні, яка не є членом НАТО.

"Системи Patriot, які ми надсилаємо Польщі, є частиною системи колективної оборони НАТО", — уточнив Лінднер.

За його словами, два дні тому Варшава та Берлін домовилися, що до Польщі приїде група військових Німеччини для вивчення локації, де можуть бути розміщені системи Patriot.

"Ми віддані захисту безпеки Польщі, тому пропонуємо розгорнути системи Patriot на східному фланзі НАТО", — додав він.

Варто нагадати, міністр оборони Німеччини Крістіні Ламбрехт після інциденту в Пшеводуві, коли внаслідок падіння ракети загинули двоє людей, запропонувала допомогу Польщі, зокрема системи Patriot та винищувачі Eurofighter, які охоронятимуть польський повітряний простір.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 290 добу з початку широкомасштабної російської агресії: які висновки – перспективи завершення війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – заборона УПЦ МП: чому питання виникло саме зараз – про що говорять такі кроки влади.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини