Головна Новини Світ Німеччина У МЗС розповіли, чому допомога Німеччини незабаром може опинитися під питанням
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, чому допомога Німеччини незабаром може опинитися під питанням

Заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник заявив, що Україна хотіла б мати куди більші обсяги допомоги від Берліна.

6 квітня 2023, 12:00 comments1462
Поділіться публікацією:

У Німеччині активно поширюється думка, нібито німці вже зробили максимум своїх можливостей, щоб допомогти Україні у війні. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник, який тривалий час був послом України у ФРН.

У МЗС розповіли, чому допомога Німеччини незабаром може опинитися під питанням

Німеччина. Фото: з відкритих джерел

"Німців сьогодні переконують, що вони вже й так зробили мало не надто багато для нас. Цей наратив уже скрізь тихенько насаджується в Німеччині", — заявив Андрій Мельник.

Заступник міністра пояснив, що раніше чи не кожного тижня тема України та війни була якщо не на титульній сторінці, то складала мейнстрім у головних німецьких журналах – Spiegel, Stern, Focus.

"А з лютого, тобто вже фактично два місяці, все, на жаль, поступово змінюється. Те саме стосується п'яти головних політичних ток-шоу у ФРН — Anne Will, Maischberger, Maybrit Illner, Markus Lanz та Hart aber fair. Натомість. щоб дискутувати про літаки для ВПС України, про додаткові танки, зараз у центрі уваги такі питання, як загроза банківської кризи, кліматичні зміни, витрати власників житла на енергосанацію", – зазначив Мельник.

На його думку, така ситуація вигідна федеральному уряду, оскільки практично зійшов нанівець суспільний тиск.

Дипломат додав, особлива подяка Берліну за те, що Київ отримав понад 3 мільярди євро на зброю за тринадцять місяців війни. Але, якщо говорити об'єктивно з огляду на реалії, цього явно недостатньо.

"Ми маємо зазор як у самому Бундесвері, так і в німецькій промисловості, яка, дякувати Богові, починає отримувати зелене світло", – додав дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай відхрестився від "безмежної дружби" з Росією: подробиці від ISW.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини