Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині дали остаточну відповідь, чи будуть примусово повертати українських чоловіків в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині дали остаточну відповідь, чи будуть примусово повертати українських чоловіків в Україну

В уряді Німеччини розуміють прагнення українського уряду призивати українських чоловіків за кордоном, але не можуть цього зробити примусово

6 січня 2024, 13:12 comments1487
Поділіться публікацією:

Німеччина продовжує залишатись надійним партнером України, підтримуючи Київ в обороні. Це відповідає інтересам безпекової політики країни. Але федеральний уряд не може насильно змусити українських чоловіків, які перебувають у Німеччині, повернутись додому, щоб стати на захист країни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Welt заявив міністр юстиції ФРН Марко Бушманн.

У Німеччині дали остаточну відповідь, чи будуть примусово повертати українських чоловіків в Україну

Українські біженці. Фото: із відкритих джерел

"Я розумію прагнення українського уряду закликати українських чоловіків за кордоном на військову службу. Виклик законний. Але ми не зможемо змусити нікого у Німеччині служити за кордоном", – заявив міністр.

Також він прокоментував можливість відновлення обов'язкової військової служби для німців, наголосивши на скептичному відношенні до цього питання.

За словами Марка Бушманна, із конституційної точки зору існує проблема рівності. Зараз ніхто не припускає, що всіх придатних до військової служби чоловіків цього року буде покликано. У Міноборони, мабуть, думають про модифікований заклик

"Я також проти обов'язкової військової служби з іншої причини: якби ми її відновили та закликали сотні тисяч молодих людей заради справедливості, то ми б усунули їх із ринку праці. Дефіцит робочої сили вже є гальмівним чинником економіки", – додав він.

Також німецький чиновник наголосив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну фінансово. Заздалегідь призупинити "боргове гальмо" неможливо, але, якщо ситуація зміниться, доведеться ухвалювати нові рішення. Слід зазначити, що "боргове гальмо" використовує уряд Німеччини, воно обмежує структурний дефіцит бюджету.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що спочатку пішло не так із законопроєктом про мобілізацію: який вихід із ситуації. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 січня 2024, 14:06

Знов у корумпованого вождя обрізання.


Новини