Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині можуть змінити умови перебування для українських чоловіків
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині можуть змінити умови перебування для українських чоловіків

Німецький опозиційний депутат Маркус Зедер пропонує відправляти українських чоловіків в Україну при повідомленні від української влади.

11 липня 2024, 15:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Українських чоловіків біженців призовного віку в Німеччині хочуть позбавити статусу захисту, щоб мати можливість їх відправляти в Україну, якщо прийде повідомлення від української влади. Про таку можливість заявив очільник баварського відділення опозиційної партії ХСС Маркус Зедер.

У Німеччині можуть змінити умови перебування для українських чоловіків

У Німеччині закликають відправляти українських чоловіків в Україну. Фото з відкритих джерел

Під час з’їзду партії ХСС точилася дискусія про зняття охоронного статусу для українських чоловіків призовного віку. За словами Маркуса Зедера, уряд Німеччини міг би підтримати таке рішення, щоб на вимогу української влади відправляти чоловіків в Україну.

"Голова ХСС Маркус Зедер вважає можливим, що федеральний уряд міг би сприяти поверненню військовозобов’язаних біженців з України на батьківщину", — повідомляє слова Зедера німецьке видання Aussiedlerbote.

Очільник найбільшої молодіжної організації в Німеччині Junge Union Йоганнес Вінкель підтримує заяви Зедера та вказує, що українські чоловіки повинні стати на захист України, а не шукати притулку у Німеччині. Крім того, Вінкель наголосив, що влада Німеччині діє цинічно, коли постачає зброю для України, однак не хоче видати українських чоловіків, які б могли воювати на війні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що німецький депутат Александер Добріндт розкритикував українських біженців. За його словами, біженці з України повинні почати працювати у Німеччині або нехай повертаються на Батьківщину.

Також "Коментарі" писали про те, який відсоток українських біженців у Німеччині надсилає гроші в Україну. Крім того, стала відома середня сума місячного переказу від біженців в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини