Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині нагадали США про неприпустимість санкцій проти «Північного потоку-2»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині нагадали США про неприпустимість санкцій проти «Північного потоку-2»

Німеччина заявила, що продовжує тісно співпрацювати зі Сполученими Штатами щодо реалізації угоди щодо газопроводу "Північний потік-2"

29 листопада 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

У Німеччині заявили, що співпраця з Вашингтоном щодо реалізації угоди щодо газопроводу "Північний потік-2" продовжується. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише Reuters.

У Німеччині нагадали США про неприпустимість санкцій проти «Північного потоку-2»

Північний потік-2. Фото з відкритих джерел

У МЗС Німеччини повідомили, що є постійний діалог з адміністрацією Білого Дому щодо виконання спільної угоди щодо газопроводу вартістю 11 млрд доларів. США офіційно утрималися від запровадження санкцій щодо "Північного потоку-2". Це було підтверджено в липні 2021 року, коли і було підписано угоду з Німеччиною, але минулого тижня було введено деякі санкції проти компанії Transadria Ltd, що пов'язана з Росією, і її судна. У Берліні у зв'язку з цим нагадали, що вони не приймають санкцій, які запроваджують союзники.

Така відповідь з'явилася на запит Reuters, де попросили прокоментувати повідомлення про те, що офіційний Берлін звернувся до Конгресу США з проханням відмовитись від ідеї вводити нові санкції проти "Північного потоку-2", що може серйозно нашкодити двостороннім відносинам США та Німеччини. Якщо ж санкції все-таки буде видно, це зрештою серйозно вдарить по трансатлантичній єдності.

США та деякі країни Європи виступають проти "Північного потоку-2". Важливо зазначити, що перед тим, як піти на угоду з США, офіційний Берлін погодився жорстко відреагувати на те, якщо Росія вподальшому використовуватиме енергетичну зброю проти України. Щоправда, у тій угоді, яку підписав Берлін і Вашингтон, немає конкретних пунктів про те, які саме будуть дії та яка буде реакція на такі кроки Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" думку політолога Олесі Яхно – ЄС та НАТО виступили єдиним фронтом у питаннях України та Білорусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Михаил

29 листопада 2021, 13:04

А что то должностные лица в Германии - которые новые уже по другому говорят !! Так что не брешите !!


Новини