Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині натякнули про розширення ЄС від Лісабону до Луганська
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині натякнули про розширення ЄС від Лісабону до Луганська

Глава МЗС Німеччини не сумнівається, що Україна стане членом ЄС у законних межах

2 жовтня 2023, 13:44 comments2095
Поділіться публікацією:

Європейський Союз скоро розшириться від португальського Лісабона до українського Луганська. Про це повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на міністра закордонних справ Анннелену Бербок, слова якої цитує Handelsblatt.

У Німеччині натякнули про розширення ЄС від Лісабону до Луганська

Анналена Бербок. Фото: з відкритих джерел

Міністр підтвердила обіцянку Євросоюзу ухвалити Україну до складу блоку в майбутньому.

"Майбутнє України – у Європейському Союзі, у нашому співтоваристві свободи, і незабаром вона розшириться від Лісабона до Луганська. З кожним селом, з кожним метром, який звільняє Україна, з кожним метром, де вона рятує своїх людей, вона також розширює свій шлях у ЄС", — заявила Анннелена Бербок.

Ще минулого року Україна набула статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Тепер Київ має виконати низку умов для того, щоб стати повноправним членом блоку.

Читайте також на порталі "Коментарі" – до України прибула місія МВФ, яка вирішуватиме питання із продовженням програми розширеного фінансування. Тема більш ніж актуальна, враховуючи, що тимчасовий бюджет США (розрахований на 45 днів) підтримки України не включає. Щоправда, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель запевняє, що на підтримці України з боку Євросоюзу внутрішньоамериканські перипетії не позначаться. Але українській владі, схоже, доведеться серйозно напружитись, щоб допомога з боку Заходу не слабшала. Які очікування від перебування у Києві представників МВФ та ЄС? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому посилюються розбіжності України з європейськими сусідами – якісь справжні причини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини