Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині під загрозою блокування десятки пакетів озброєнь для України: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині під загрозою блокування десятки пакетів озброєнь для України: що відбувається

Є три причини обмеження фінансування для України

20 серпня 2024, 09:10
Поділіться публікацією:

Міністерство фінансів Німеччини звинуватили у "замаскованому відступі" від підтримки України. Причиною стало призупинення фінансування майбутніх поставок озброєнь Києву. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "The Times".

У Німеччині під загрозою блокування десятки пакетів озброєнь для України: що відбувається

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що Берлін пишається тим, що є другим за величиною джерелом військової допомоги Україні після США, і закликає інші європейські країни наслідувати його приклад. Однак поставки зброї стали розмінною монетою в іграх за владу всередині правлячої коаліції Німеччини, яка намагається закрити дефіцит бюджету в 12 мільярдів євро за допомогою, що один з високопоставлених опозиційних депутатів назвав "харакірі" – скорочення витрат.

"Під загрозою блокування опинилися 30 пакетів озброєнь для України, які готуються в німецькому оборонному відомстві, включаючи вкрай необхідні ракети для протиповітряної оборони та запчастини для танків і бойових машин піхоти. Документи, отримані німецькою газетою Bild, свідчать про те, що українські війська вже відчувають нестачу німецького озброєння, в тому числі самохідних артилерійських установок і керованих ракет для систем Patriot. Хоча на наступний рік на військові потреби України було виділено 4 мільярди євро, офіційні особи стверджують, що вони вже використані", – йдеться у матеріалі.  

Так, міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер наказав своїм колегам по кабінету міністрів дотримуватися "верхньої межі" фінансування майбутніх проектів. Його лист до міністрів оборони і закордонних справ, був підданий різкій критиці з боку всього політикуму. Це залишило значну невизначеність щодо того, чи надійдуть ще якісь гроші.

Теоретично, дефіцит, що утворився, має бути покритий за рахунок 50 мільярдів євро "несподіваних" прибутків від російських активів, які були заморожені в рамках західних санкцій. Однак критики як всередині коаліції, так і за її межами кажуть, що це нездійсненна мрія, оскільки залишається незрозумілим, коли і чи взагалі будуть ці гроші коли-небудь матеріалізовані.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи справді Берлін може припинити допомогу Києву: з'явилася реакція Німеччини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини