Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині планую на деякий час позбавляти біженців допомоги. Названа умова
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині планую на деякий час позбавляти біженців допомоги. Названа умова

У Німеччині обговорюють можливість позбавляти українських біженців соцпідтримки, якщо вони відмовляються йти на роботу, повідомляє видання faz.net, пишуть «Коментарі»

30 січня 2024, 17:25 comments1033
Поділіться публікацією:

У Німеччині точаться дискусії навколо затвердження бюджету на 2024 рік. В особливому полі зору є витрати бюджету. Щоб їх зменшити, політики пропонують переглянути питання щодо надання українським біженцям соціальної підтримки.

У Німеччині планую на деякий час позбавляти біженців допомоги. Названа умова

Біженці повинні працювати

Зокрема, парламентарі планують покращити інтеграцію біженців на ринку праці. На допомогу прийде програма Jobturbo. Вважається, що вона допоможе зменшити витрати на 500 млн. євро.

Крім того, парламентарі планують дозволити центрам зайнятості припиняти допомогу безробітних максимум на два місяці, якщо вони неодноразово відмовляються від прийнятної роботи. Вважається, що такий крок дозволить розвантажити бюджетні кошти на 150 млн. євро.

При цьому відомо, що загальні видатки бюджету передбачені на рівні 476,8 млрд. євро. Найбільша стаття видатків – соціальні у розмірі 175,6 млрд євро, незважаючи на заплановане скорочення.

Законодавці Німеччини мають затвердити бюджет 2 лютого, як і закон щодо впровадження заходів жорсткої економії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали як живуть, про що мріють, яку допомогу отримують та чи повернуться додому українські біженці з Німеччини. При цьому біженці наголошували, що у Німеччині дуже складно знайти роботу. Головна причина – незнання мови, а також слід підтверджувати диплом, отриманий в Україні.

Також "Коментарі" повідомляли, що, за прогнозами НБУ, у 2024 році в Україну планує повернутися не більше 100 тис. осіб. 2025-го — 700 тис. Значна частина зовнішніх мігрантів планує повернутися в Україну, але частка охочих залишитися в країні-реципієнті, особливо серед тих, що добре адаптувалися, нині зростає. Основною причиною неповернення надалі залишаються високі ризики безпеки, кажуть експерти у звіті. За іншими даними, до завершення війни в Україну планується повернутись 30% українських біженців, а після перемоги – 68%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.faz.net/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 січня 2024, 17:48

Вони готові мільярди витрачати на війну божевільного корумпованого юдейця і його нацистську Хунту, а на допомогу біженцям шкодують півмільярда. Для чого взагалі було розпалювати цю війну? Якою була стратегічна мета, (на чому вона базувалась? наскільки була реалістичною і виправданою? Чи були перевірені ті розрахунки? Чи були альтернативні розрахунки і чи брались вони до уваги?) і що отримали в результаті? Повірили як Гітлеру?


Новини