Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині повідомили про плани РФ щодо Харкова. До чого закликали партнерів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині повідомили про плани РФ щодо Харкова. До чого закликали партнерів

Росія планує розбомбити Харків «на порох», про це як повідомляє n-tv заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Вона закликала відшукати вільні системи Patriot і доставити їх в Україну

9 квітня 2024, 16:01 comments1178
Поділіться публікацією:

Як заявила Анналена Бербок, країна-агресор Росія хоче "розбомбити Харків на порох". Щоб цьому завадити, підкреслила міністр, треба знайти додаткові системи протиповітряної оборони, які можуть бути оперативно доставлені в Україну.

У Німеччині повідомили про плани РФ щодо Харкова. До чого закликали партнерів

Анналена Бербок

При цьому Бербок підкреслила, що Німеччина не може в цьому надати допомогу Києву, оскільки власні запаси Німеччини у системах Patriot уже майже вичерпані.

Саме тому голова МЗС заявили, що необхідно швидко проаналізувати, які є запаси цих ЗРК у Європі та світі, щоб мати розуміння того, звідки їх можна оперативно доставити в Україну.

Бербок висловила сподівання, що у цьому питанні буде ясність до проведення саміту "Великої сімки", який відбудеться 19 квітня.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що минулого тижня під час візиту у Брюссель голова МЗС Дмитро Кулеба просив у західних партнерів передати Україні додаткові системи протиповітряної оборони. Тоді він підкреслив, що Німеччина займеться пошуком вільних систем ППО для того, щоб оперативно передати їх Києву.

Окрім того, портал "Коментарі" розповідав, що на думку деяких політиків російський диктатор Володимир Путін хоче перетворити Харків на українське Алеппо. При цьому йому байдуже на кількість жертв серед мирного населення. Поки що його спиняє від цього кроку відсутність великої кількості ракет. Проте як тільки агресор вирішить питання із ними, то почне методично знищувати Харків.

Про те, що Харків опинився у заручниках у країни-терориста, говорили також і волонтери. На їх думку, Росія знищує місто, щоб спровокувати керівництво України на емоційні рішення, як то зняти ППО із військового об’єкту і перекинути його на захист Харкова.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини