Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині пригрозили Шольцу розслідуванням. До чого тут Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині пригрозили Шольцу розслідуванням. До чого тут Україна

Як повідомив опозиційний депутат Александр Добріндт, опозиційний блок ХДС/ХСС має намір ініціювати розслідування проти канцлера Олафа Шольца за його заяви щодо поставок ракет Taurus, які не відповідають дійсності

12 березня 2024, 20:24 comments1942
Поділіться публікацією:

В опозиційному блоці нагадали, що Олаф Шольц категорично відмовився надавати Україні далекобійні ракети заявляючи, що таким чином Німеччина буде втягнута у війну з Росією. Окрім того, він підкреслював, що у разі передачі ракет "Таурус" німецькі військові мають бути присутніми в Україні, щоби програмувати цілі.

У Німеччині пригрозили Шольцу розслідуванням. До чого тут Україна

Олаф Шольц

Натомість, відзначає Добріндт, в оприлюдненій росіянами розмові німецьких генералів вказано, що українці можуть запускати ракети "Таурус" і без допомоги німецької сторони. Тобто, підкреслив депутат, всі заяви Шольца і його перестороги із приводу надання Україні далекобійних ракет не відповідають дійсності.

Добріндт повідомив, що розслідування, яке має на меті запустити опозиційний блок, буде спрямоване на вивчення того, чому Шольц зробив такі заяви, які не підтверджують військові. Депутат вважає, що канцлер повинен пояснити депутатам, чи він буд дезінформований щодо німецьких ракет, чи він просто не знав фактів, які озвучили німецькі генерали, а чи навмисно ввів спільноту в оману.

За словами депутата, опозиція буде тиснути на Шольца і вимагатиме відповідей від нього під час його виступу в парламенті у середу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна практично з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну просить у Німеччини надати їй далекобійні ракети "Таурусу". Прикметно, що на бік Києва стали опозиційні депутати, які вважають, що саме ці ракети можуть переламати хід війни, бо з їх допомогою можна знищити Кримський міст.

Натомість канцлер Німеччини Олаф Шольц категорично відмовляється надати Україні далекобійні ракети, постійно вигадуючи все нові і нові приводу для відмов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dpa.com/de
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини