Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині пропонують зробити поступки для українців: про що йдеться і кого це торкнеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині пропонують зробити поступки для українців: про що йдеться і кого це торкнеться

У німецькому уряді хочуть, щоб біженці з України швидше влаштувалися на роботу

18 листопада 2023, 16:20
Поділіться публікацією:

В уряді Німеччини пропонується зробити поступки для біженців із України. Зокрема закликають брати українців на роботу без достатнього рівня німецької мови, що раніше було практично неможливим. Як повідомляє портал "Коментарі", таку пропозицію під час інтерв'ю "Welt am Sonntag" озвучив міністр праці Німеччини Губертус Хайль.

У Німеччині пропонують зробити поступки для українців: про що йдеться і кого це торкнеться

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

Німецький міністр заявив, що в уряді робитимуть усе можливе, щоб українські біженці якнайшвидше працевлаштувалися у Німеччині. На його думку, "роботодавці були готові найняти людей, навіть якщо вони мають лише базові знання німецької мови".

Хайль висловив думку, що біженці можуть вивчати мову не лише на курсах, а й під час роботи. Він додав, що вже 100 тисяч українців закінчили інтеграційні курси німецької мови. Ще стільки ж біженців закінчать курси найближчим часом.

За словами Хайля, німецькі центри зайнятості запрошуватимуть людей через більш короткі та регулярні проміжки часу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Google запустить кампанію боротьби з фейками про українських біженців у Польщі, Словаччині та Чехії. Чому це важливий крок? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – через війну, розв'язану Росією в Україні, згідно з даними ООН, у світі критично зросла кількість біженців. Тільки з нашої країни за минулий рік виїхало 5,7 млн. людей. У тому числі представники бізнесу. Решта серед основних проблем називають повномасштабне вторгнення РФ, що триває, корупцію, безробіття, руйнування. Ну, а ті, хто виїхав, намагаються закріпитися в тих країнах, куди перебралися. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що це за країни, яку роботу там знаходять українці, які бізнеси відкривають і що зробити, щоб після війни вони повернулися на Батьківщину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 листопада 2023, 16:29

Молодці! Це справжня допомога, якої наше громадяни навіть в себе дома не мали.


Новини