Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині розповіли, хто в ЄС грає на руку Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині розповіли, хто в ЄС грає на руку Путіну

В уряді Шольця натякнули – ті, хто продовжив заборону на експорт українського зерна до ЄС, грає на руку Путіну

16 вересня 2023, 16:20
Поділіться публікацією:

Скасування заборони ЄС на імпорт українського зерна є правильним рішенням. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір, пише "Tagesschau".

У Німеччині розповіли, хто в ЄС грає на руку Путіну

Міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір

"Україна продовжує потребувати нашої допомоги – і так довго, як це необхідно. Це також означає, що ми підходимо до викликів солідарно і не граємо на кризах один проти одного", – заявив політик "Зелених".

Не повинно бути жодних національних одиночних зусиль, а має бути об'єднаний підхід Єврокомісії та всіх 27 країн-членів, заявив він.

"Все інше просто грає на руку Путіну – і ставить під сумнів основні засади нашого внутрішнього ринку", – сказав міністр.

Оздемір вимагає, щоб довгостроковий розвиток альтернативних експортних маршрутів до ЄС став пріоритетом. За його словами, Україна залежить від надходжень від торгівлі зерном, а її продукція найперше потрібна на глобальному півдні.

"Ми неодмінно використовуємо наступну раду міністрів сільського господарства у Брюсселі у понеділок для подальших обговорень", – сказав німецький міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський подякував президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляйєн за те, що Єврокомісія зняла ембарго на експорт українського зерна та продуктів харчування до Румунії, Болгарії, Польщі, Словаччини та Угорщини. При цьому три останні вже заявили, що продовжать зернове ембарго, незважаючи на рішення Єврокомісії (Угорщина – і зовсім на 24 види української сільгосппродукції). Як ситуація може розвиватись далі? Як має діяти Україна? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини