Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині шокували заявою, кого насправді Шольц підтримує у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині шокували заявою, кого насправді Шольц підтримує у війні

Канцлер Німеччини дуже боїться поразки Росії у війні

сьогодні, 17:09 comments1693
Поділіться публікацією:

Кандидат на посаду канцлера Німеччини у 2025 році від консервативного блоку ХДС/ХСС Фрідріх Мерц заявив, що Олаф Шольц не прагне допомогти Україні перемогти у війні проти Росії. Навпаки, Мерц стверджує, що чинний канцлер боїться поразки країни-агресора.

У Німеччині шокували заявою, кого насправді Шольц підтримує у війні

Олаф Шольц

Фрідріх Мерц гостро критикував Шольца, намагаючись знизити його популярність серед виборців. За словами німецького політолога Сергія Сумленного, дії Шольца лише підтверджують, що він ніколи не прагнув перемоги України у війні. Зокрема, про це він сказав в ефірі 24 каналу.

"Шольц навпаки хотів запобігти поразці Росії. На мою думку, це правда. Я говорю про це від початку повномасштабної війни", — відзначив Сумленний.

Водночас політолог застерігає, що не варто повністю довіряти словам лідера опозиційного "Християнсько-демократичного союзу", оскільки немає гарантій, що після приходу Мерца до влади його позиція щодо України залишиться незмінною.

"Очевидно, що до виборів у вересні 2025 року риторика Мерца базуватиметься на цьому (критиці політики Шольца щодо підтримки України). А якщо ще й соціал-демократи не показуватимуть результати, то буде ще більше підстав ескалювати цю риторику", — відзначив експерт.

Він також висловив припущення, що у разі перемоги Мерца на виборах його риторика може змінитися. Як тільки ХДС отримає владні важелі, вони можуть почати діяти не як опозиція, а ухвалювати рішення на свою користь.

Тобто, каже експерт, є побоювання, що це може призвести до часткового повернення до політики часів Ангели Меркель, яка також представляла Християнсько-демократичний союз.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Шольц знову хоче поговорити з Путіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини