Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині спіймали російського шпигуна: що він робив
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині спіймали російського шпигуна: що він робив

Німецький полковник продавав ФСБ інформацію про ЗСУ

14 грудня 2023, 18:35
Поділіться публікацією:

У Німеччині затримали полковника Бундесверу, який продавав ФСБ РФ інформацію про тактику і втрати Збройних сил України. Про це повідомляє видання Bild, передає портал "Коментарі".

У Німеччині спіймали російського шпигуна: що він робив

У Німеччині судять російського шпигуна. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що за "злив" даних російській спецслужбі шпигун отримав 850 тис. євро.

У роботі на ФСБ підозрюється 52-річний полковник Бундесверу Карстен Л. Як повідомляє видання, полковник керував відділом безпеки Федеральної розвідувальної служби Німеччини.

Затриманому висунуто звинувачення у державній зраді та розголошенні державної таємниці. Шпигуну "світить" довічне ув'язнення.

За інформацією Bild, полковника німецької спецслужби завербував бізнесмен з РФ. Бізнесмену вдалося переконати офіцера, що продаж таємної інформації про ЗСУ піде на користь як Німеччини, так і Росії.

Зазначається, що у жовтні 2022 року полковник викрав на роботі чотири файли із закритою інформацією про тактику, втрати і таємні операції ЗСУ, після чого продав їх російському бізнесмену, який підтримував зв'язок з ФСБ.

Німецькі правоохоронці затримали шпигуна у грудні минулого року. Російського бізнесмена, який завербував полковника, заарештували в США. Він і розповів про все.   

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія активізувала в Україні мережу шпигунів, працівники СБУ активно працюють із цим, заявив секретар РНБО Олексій Данілов. Секретар РНБО зазначив, що мета російських агентів – "вбити клин між політичним і військовим керівництвом України, а також розпалити антиурядові настрої серед населення". За словами Данілова, РФ намагається "поширити дезінформацію та пропаганду, щоби дестабілізувати ситуацію в Україні".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Чингачкукенко

14 грудня 2023, 19:40

Это что же получается? Значит всё, что москали говорят про потери ВСУ - правда?! Немцы сливают, они только озвучивают. Это же качественная немецкая инфа, не скабеево-соловьевщина какая-нибудь. С немецким качеством не поспоришь.


Новини